Kültür/Sanat/Tarih/Turizm

Yazıişleri Müdürümüzden Üçüncü şiir kitabı

Toplumcu, gerçekçi, sanatçı, aktif siyasetçi Şahan Vacit Çelik’den üçüncü şiir kitabı ‘’kozmosun tavanı kadar aşk / sevgiliye” – akarhaber

Eski Değirmendere ve Bekirpaşa Belediyesi Kültür – Sanat Etkinlikleri Müdürü iken emekli olan ve emekli olduktan sonra da “İnsan Ürettikçe Mutlu Olur” İlkesinden hareketle Amasra Belediyesi Basın ve Kültür-Sanat Danışmanı olarak 10 yıl boyunca, her yıl bir ay süreli Amasra Temmuzu Kültür-Sanat Günleri ve Amasra Şiir Akşamları düzenleyen, Amasra Belediyesi Amasram Dergisi Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan, Gölcük Postası, Kocaeli Demokrat, Kocaeli Pusula, Kocaeli Haberci ve Kocaeli Devrim gazetelerinde Köşe yazarlığı ve halen de Akar Haber Gazetesi Yazıişleri Müdürü olarak aktif gazetecilik, CHP Başiskele İlçe Örgütü Kültür ve Sanat Başkan Yardımcısı olarak aktif siyasetin içinde olan Şahan Vacit Çelik geçtiğimiz yıl Ankara Klaros Yayınları tarafından basılan ve tüm Türkiye’de şiir severlere sunulan ve birinci baskıları tükenen 224 sayfa “şiirarasıhayat” ve 164 sayfa özlem, sevda, umut ve kavga şiirleri “vazgeçme kalbim” den sonra şimdi de 124 sayfa ‘’kozmosun tavanı kasar aşk/ sevgiliye ile şiir severlerle tanıştı.

2023 Aralık son haftası Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Şahan Vacit Çelik üçüncü şiir kitabı “kozmosun tavanı kadar aşk / Sevgiliye” de şiir sanatı ve şairlik üzerine düşüncelerini özetle şöyle ifade etti:
“Diyalektiğin değişmez yasası değişimdir. Sonuçta bende başımdan, siz de başınızdan kavak yellerinin estiği gençliği çok geride bıraktım/bıraktık. Engel olamadığımız yaşlılık yılları ağır basınca da tüm hücreleri ile güzel dostların önerisi ile yıllar yılı sevdamı, özlemlerimi, acılarımı, mutlu anlarımı ve isyanlarımı not ettiğim dizeleri yani “2022 yılında Klaros Yayınları tarafından basılan ve kısa sürede tükenen 224 sayfa “şiirarasıhayat” dan sonra ikinci kitabım özlem, sevda, umut ve kavga şiirlerim “Vazgeçme Kalbim” den sonra şimdi de 124 sayfa “kozmosun tavanı kadar aşk/sevgiliye” ile kalplerinin bir yanı gökyüzü, diğer yanı şiir bahçesi ve tüm hücreleri ile toplumcu gerçekçi sanat ve Laik – Demokratik Cumhuriyet ve “Tam Bağımsız Vatan” sevdalısı şiir sever dostlarla tanıştırmaktan kozmosun tavanı kadar mutluluk duyuyorum.

Ben şair değilim. Şair olamam da. Ben sadece şiir yazan, şiir seven sizden biriyim. Biliyorum ki şiirlerim ile size “Adam ne kadar güzel söylemiş” dedirtemem.

Çünkü ben sadece şiir yazdım, şiir üretmedim. Şiir üretendir şair. Amacım “şiirarasıhayat” da olduğu gibi “vazgeçme kalbim” de sadece güzel şiirler değil zaten. Yaşadığım, yaşadığımız günler, haftalar, aylar, mevsimler ve yılların içinde sevinçlerimizi, acılarımızı, sevdamızı, hasretlerimizi, vuslatlarımızı, zaferlerimizi, yenilgilerimizi, güzellikleri, çirkinlikleri, barışı, savaşı, emeği, açlığı, tokluğu kurak toprağın sağanak yağmura özlemi gibi özlem duyduğumuz halklar arası kardeşliği, kadın ve erkek eşitliğini, laik, demokratik halk cumhuriyeti, herkes için adalet – özgür ve mutlu toplum duygu ve düşüncelerimi, tüm hücreleri ile güzel insan siz şiir severler ile paylaşmak ormanlara, dağlara-tarlalara, okyanuslara, mezarlıklara, kalplere, mavi-beyaz ve gri gökyüzünden dökülen sağanak şiir yağmurundan bir damla, kalplere bir gökkuşağı, can suyu olabilmek sadece “şiirarasıhayat” ve “vazgeçme kalbim” den sonra “kozmosun tavanı kadar aşk/sevgiliye” siz, şiir dostlarının hangi duygularını ateşleyecek veya nasıl kısa devreler yaptıracak bilemiyorum.

Ancak bilinmesini istediğim benim için 124 sayfanın her bir sayfası sevda, hüzün, özlem, gökyüzü, deniz, toprak, kardelen, buğday tarlası, karınca, arı, bülbül, kartal volkan, buzdağı, emek, umut, güzel, çirkin kahkaha, gözyaşı, bağlılık, ihanet, sonbahar, ilkbahar, ben, sen, o, biz, siz, onlar… kısaca her şeye karşın hayat ve hayata dairdirler.

Saygıdeğer basınımız aracılığı ile de tüm hücreleri ile şiir sever siz güzel insanların sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı güneşli ve gökkuşağı güzelliği günler, mevsimler yaşantısı olsun dileğimle kosmosun tavanı kadar kızıl ışık, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Daha Fazla Göster