Siyaset

23 Nisan: Umutla Büyüyen Yarınlar İçin

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Yunus Katı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle günün önemini önceleyen bir mesaj yayınladı- akarhaber

Başkan Katı, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yalnızca çocukların bayramı değil, aynı zamanda bağımsızlık mücadelesinin en önemli adımı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, millet iradesinin egemenliğin tek kaynağı olarak kabul edildiği tarihi bir gündür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle temelleri atılan bu yeni düzen, halkın kendi kaderini tayin ettiği bir dönemin başlangıcıdır. Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesi ise, hem milli egemenliğin değerini gelecek kuşaklara aktarma arzusunu hem de çocuklara duyduğu sonsuz güveni göstermektedir.

Ancak bugün, bu güzel bayramı kutlarken bir gerçeği de göz ardı edemeyiz. Ülkemizin birçok yerinde çocuklarımız ekonomik eşitsizliklerle, yoksullukla ve fırsat adaletsizliğiyle büyüyor. Eğitim, sağlık, barınma ve temel ihtiyaçlara ulaşmakta güçlük çeken milyonlarca çocuk var. Gittikçe derinleşen ekonomik sıkıntılar, ailelerin çocuklarına yeterli desteği verememesine neden oluyor. Oyuncakları olmayan çocuklar, karnını doyuramadan okula gitmek zorunda kalan minikler, soğuk kış günlerinde montsuz kalan evlatlarımız var bu ülkede.

23 Nisan’ı yalnızca süslenen sınıflar, şiirler ve törenlerle değil; çocuklarımızın gerçekten mutlu, sağlıklı ve eşit koşullarda büyüyebileceği bir gelecek için mücadele etme günü olarak da görmeliyiz. Her çocuğun insanca yaşam hakkına sahip olduğu bir Türkiye hayalini, sadece kutlamalarda değil, yılın her günü yaşatmak zorundayız.

Çünkü çocuklarımız, yalnızca geleceğimiz değil; bugünün en kıymetli mirasçılarıdır. Onlara borcumuz büyük. Bu borcu, eşit imkanlar sunarak, onları koruyarak, destekleyerek ve hak ettikleri gibi bir yaşam sunarak ödeyebiliriz.
Bu bilinçle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler, Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz” sözlerini hatırlayarak, çocuklarımızın yüzünü güldürecek bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmeliyiz.

23 Nisan kutlu olsun; ama bu kutlama, Atatürk’ün çocuklara duyduğu güvene layık, umutla büyüyen bir ülkenin adımı da olsun.

Daha Fazla Göster