Nihat Genç Artık Ölümsüzler Arasındadır
Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP) Kocaeli İl Başkanı Gökhan Onater, sonsuzluğa uğurladığımız vatansever gazeteci yazarımız Nihat Genç’in vefatı dolasıyla bir mesaj paylaştı.- akarhaber
Türkiye’nin düşünce atlasında müstesna bir yer edinmiş, kalemiyle yüreğini konuşturan, sözüyle ufuk açan Nihat Genç’e, Sosyalist Cumhuriyet Partisi Kocaeli İl Örgütü olarak derin bir saygı duyuyoruz.
Nihat Genç, sadece bir yazar ya da gazeteci değil; o, bu memleketin vicdanı, tarihin yorgun omuzlarına yüklenmiş hakikatin yılmaz savunucusu, sözün ve isyanın cesur temsilcisidir. Onun kalemi, ezberleri bozan, statükoyu sorgulayan, halkın sesi olmaya ant içmiş bir namludur. Okuduğumuz her satırında, izlediğimiz her programında, bu toprağın acılarını, sevinçlerini, isyanlarını ve umutlarını iliklerimize kadar hissettiğimiz vatansever bir aydınımızdır.
O, emperyalizme karşı duruşunda, Türk milletinin hakkını ve insani değerleri savunmasında, yozlaşmaya ve teslimiyete başkaldırısında biz sosyalistlerin de sesidir. Nihat Genç, modernleşme adı altında dayatılan kimliksizleşmeye, küresel çıkarların yerel değerleri çiğnemesine karşı en gür sesiyle mücadele vermiştir. Onun bu kararlı duruşu, sadece bizlere değil, tüm vatanseverlere ilham vermektedir.
Sosyalist Cumhuriyet Partisi olarak, Nihat Genç’in entelektüel birikimine, vatanseverliğine ve Atatürk cumhuriyetine bağlılığına kefiliz. Onun yazdıkları ve söyledikleri, karanlığı aydınlatan bir meşale gibi yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu memleketin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde, Nihat Genç gibi aydınların varlığı en büyük gücümüzdür.
Nihat Genç, Türk milletine örnek olan asil evlatların arasındaki tarihsel yerini almıştır. Her zaman sevgi, saygı ve özlemle anılacaktır.