Siyaset

EMEP: “Bakan Uraloğlu ve Bakan Kurum Gebze halkına hesap verecek!”

EMEP: “Bakan Uraloğlu ve Bakan Kurum Gebze halkına hesap verecek!”

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Gebze’de yıkılan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği binada ve bölgede incelemeler yaptı: Bakan Uraloğlu ve Bakan Kurum buraya gelerek Gebze halkına hesap verecek!- akarhaber

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, 29 ekim sabahı Gebze-Darıca metrosunun geçtiği güzergahta Akse Sapağı durağı inşaatının üzerinde bulunan ve yıkılan Arslan Apartmanını yerinde inceledi. TMMOB yetkililerinden bilgi de alan Karaca, bağımsız bir denetimin önemine vurgu yaptı. Karaca burada mahallede yaşayan yurttaşlarla da konuştu, sorunlarının çözümü için birlik çağrısı yaptı.

Beraberindeki heyet ile yaptığı incelemenin ardından barikatların arkasında açıklama yapmak isteyen Kara ve EMEP üyeleri önce engellenmek istendi. Kaza kader değil bu bir katliam” ve “Kaza değil bu bir cinayet” sloganlarının atıldığı esnada bir hafriyat kamyonu kornaya basarak sesi bastırmak istedi, EMEP’lilerin üzerine aracı sürdü. Kısa bir süreli gerginliğin ardından burada açıklama yapan EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, sorumluların yargılanmasını talep etti.

“İktidarın politikaları halkın korku içinde yaşamasına sebep oluyor!”

“Dört yurttaşımızı göz göre göre kaybettiğimiz cinayet mahallindeyiz” diyen Karaca, “Alanı gezdik, burada meslek odalarının temsilcileriyle görüştük. Burada tam 7 senedir, bu mahallede yaşayan insanların bütün şikayetlerine kulaklarını kapatanlar, ‘Evlerimiz sallanıyor, kolonlarımız çatlıyor, burada bir sorun var incelensin’ sözlerine kulaklar kapatılmışken yaşanan facianın nedenleri hala sorgulanıyor. Oysa ki nedenler açık, buradan bir kez daha ifade ediyoruz; neden rant politikalarınız, bilimden, nesnellikten, akademik bilgiden yararlanmak yerine her şeyi paraya bağlayan iktidar politikalarınız. Neden; halkın çağrılarına kulaklarını kapatan, ‘Ben bildiğimi okurum’ diyen iktidar politikaları. Memleketin her yerinde bir ihmal, rant politikasının yarattığı bir çıkar yüzünden her gün yeni bir faciaya uyanıyoruz. Tren katliamlarından iş cinayetlerine, en küçük bir sarsıntıdan tepemize çöken evlerden metro inşaatı yapıyoruz diye yandaş müteahhitlere peşkeş çekilen bu politikalar halkın korku içinde yaşamasına sebep oluyor” dedi.

“4 canımız gitti, daha fazlasına tahammülümüz yok!”

Sorumluların yargılanması gerektiğini vurgulayan Karaca, “Mahallenin önemli bir kısmı boşaltılmış durumda. Bu rant politikasının daha ne kadar geniş bir alanı etkileyip etkilemeyeceği bilinmiyor. Gebze’de her bir yurttaş şuan eli yüreğinde, ‘Acaba başımı soktuğum evim de tehlikede mi?’ diye düşünüyor. Sorumlular nerede peki, nerede Ulaştırma Bakanı, nerede bu memleketin Çevre ve Şehircilik Bakanı? Saatlerdir Gebzeliler bize ne olacak diye düşünürken Ulaştırma Bakanı esnaf gezisinde, AKP toplantılarından fotoğraflar paylaşıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Gebze’den sesleniyoruz, burada olacaksın ve Gebzelilerin sorunlarına cevap vereceksin. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise top çeviriyor. Bakan Murat Kurum her facianın bir numaralı ismi. 6 Şubat depreminden bugüne kadar geçen 1.000 günde memleketin her yerinde deprem riskine karşı atılması gereken adımlara dair hiç bir şey yapmamışken bugün burada olan bitene ilişkin tek sözü, ‘Maddi destek sağlayacağız’ oldu. Siz bütün sorunların üstesinden parayla gelmeye çalışan rant politikacılarısınız. Kim yapıyor bu metro inşaatını, kim bütün bir Gebze’yi risk altında bıraktı? Gebze-Darıca metrosunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başlattı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı finanse etti, Nurol İnşaat ve Alsim Alüminyum inşa ediyor. İsim tanıdık, memleketin her yerinde dağıtılan ihalelerin bir numaralı isimlerinden, üstelik çoğu projesini yarım bırakıp gitmiş bir firma. Bu müteahhitin bir eli cebinde, öbür eli memleketin her yerinde rant peşinde. Buradan Emek Partisi olarak açıkça söylüyoruz; Bir; bu yıkımın sorumluları Gebze halkına derhal bir açıklama yapmak zorundadır. İki; Bütün mahalleyi enkaza çevirecek olan bu rant projesinin altında kimin imzası varsa, kim göz yummuşsa, kim şikayetleri dinlememişse, kim halkın ‘Gelin inceleme yapın’ talebine kulak tıkamışsa, yargılanmalıdır. 4 canımız gitti, daha fazlasına tahammülümüz yok” diye konuştu.

“Bakanlar Gebze halkına hesap vermeli!”

“Burada bağımsız bir denetim yapılması gerekiyor” diyen Karaca, “Bağımsız denetim yapılmayan her yerde, suçun ve suçluların üstünü örttüğünüzü gayet iyi biliyoruz. Çünkü bize yüzlerce felaket yaşatıp aynı şeylerle karşımıza çıktınız, felaket deneyimlisi olduk artık. Artık yeter! Gebze halkı canına, malına, kentine sahip çıkmak istiyorsa eğer, buradaki yıkımın göz göre göre kimler tarafından yaratıldığını da sorgulamak zorunda. Belediye Başkanından, ihaleleri o yandaş firmalara dağıtanlara, Bakanlardan burada rant politikalarına göz yuman bütün bürokratlara kadar herkesin hesap verebilmesi için tek bir şart var; Gebze halkı birlik olacak. Memleketin her yerinde felaket zinciriyle karşı karşıya kalan halkla buluşacak, birleşecek. Emek Partisi olarak, bize ‘Kader, fıtrat’ diye yutturmaya çalıştıkları bu katliamların peşini bırakmayacağımızı, hesap sormak için her yerde sesimizi yükselteceğimizi bir kez daha söylüyoruz. Bakan Uraloğlu ve Bakan Kurum’u buraya gelerek Gebze halkına hesap vermeye bir kez daha davet ediyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler