Doğu Perinçek’in Sağlık Durumu Hakkında Kamuoyuna Açıklama
Doğu Perinçek’in Sağlık Durumu Hakkında Kamuoyuna Açıklama
Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in sağlık durumuyla ilgili bilgilendirme açıklaması yaptı- akarhaber
Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek, 4 Ekim 2025 Kocaeli ve 5 Ekim 2025 Ankara kitap fuarlarında halkın yoğun ilgisi sonucu, alt solunum yolu enfeksiyonu şikayetlerine maruz kalmıştır. Hafif ateş, eforla gelen hafif nefes darlığı, alt solunum hava yollarında bir spazmı düşündürmüş kendisine semptomatik ve koruyucu tedaviye başlanmıştır. Hava yollarındaki spazmın açılmasıyla yürümekle gelen nefes darlığı düzelmiş kendisinde görülen öksürük azalmıştır.
Genel Başkanımız Doğu Perinçek’e yapılan akciğer tomografisinde akciğerin temiz olduğu, herhangi bir sorun içermediği gözlemlenmiştir. Rutin kan incelemelerinde D-dimer dışında diğer parametreleri normaldir. Damar içi özellikle akciğer atardamarında pıhtılaşmalara neden olabilecek D-dimer yüksekliği Covit ile ilişkilendirilmiş ancak Covit testi negatif çıkmıştır.
Kendisine yapılan koroner anjioda ikincil öneme sahip yan kalp atardamarında darlık saptanmış ve bu darlığa müdahale edilmiştir. 27 Ekim 2025 Pazartesi günü giriş yaptığı hastaneden, 30 Ekim 2025 Perşembe günü sorunsuz bir şekilde taburcu edilmiştir.
Sayın Doğu Perinçek’e ilaç tedavisine ek olarak sosyal mesafeye dikkat ederek günlük çalışmalarına devam edeceği bildirilmiştir. Ateş, nabız, solunum parametreleri normal olup düzelme sürecindedir. Genel sağlık durumu iyidir. Günlük faaliyetlerini sürdürmesinde tıbbi açıdan herhangi bir sakınca yoktur.
Hekimlerimizin açıklaması, kamuoyuna saygıyla duyurulur.



