Genel

Sivrisineklerden korunma yolları

Sivrisineklerden korunma yolları, bilmekten geçiyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sivrisineklerle daha çok haşır neşir olmak zorunda kalıyorsanız, öncelikle tatlı tatlı başlayan kaşıntılardan ve daha sonra kabaran ve acı vermeye başlayan ısırıklardan şikayetçisinizdir. Kapıları kapatmak, pencerelere tel takmak gibi çözümler sonuç vermiyorsa; sizlerle paylaşacağımız sineklerden kurtulmanın yöntemleri ile hayat konforunuzu arttırabilir, üstelik bulaşıcı hastalıklardan kendinizi koruyabilirsiniz. İşte pratikliği ve etkililiği deneyimlerle sabit olan sivrisineklerden kurtulmanın yöntemleri… Sivrisineklerden korunma yolları, haberimizde yer alıyor.

Sivrisineklerden korunma yolları

Durgun sulardan uzak durun

Çiçeklerinizi koyduğunuz tabaklarda, lavaboda, bir fincanda veya sirkülasyonun olmadığı havuzlarda bekleyen sular sivrisinekler için düşündüğünüzden daha cazip olabilir. Önemsemediğiniz ya da az miktarda diye gözden kaçırdığınız birikinti sular evinize ve çevresine normalden daha fazla sineğin akın etmesinin nedenine dönüşebilir.
Önleminizi almalı ve müdahale edebilme şansınızın olduğu birikinti sulara bir an önce veda etmelisiniz. Aksi takdirde sivrisineklerin rahat bir ortamda üremesine yol açabilir ve evinizin çevresindeki sivrisinek nüfusunu istemeden de olsa arttırabilirsiniz.

Bitkilerin gücünü kullanın

Sivrisinekler doğanın bir parçasıdır; ancak onları evlerinizden uzak tutmak için yine doğaya sığınabilirsiniz. Evinizin çevresinde sivrisinekleri uzaklaştıran bitkileri ekebilir ve daha rahat bir yaz geçirebilirsiniz. Kedi nanesi, biberiye, yalancı melisa, limon ve karanfil gibi bitkilerin kokularının sivrisineklerle sizin yerinize savaştığına emin olabilirsiniz.
Hem yetiştirmesi kolay, hem güzel kokan hem de etkili sonuç veren bu bitkilerle sivrisineklere veda edebilirsiniz. Söylemesi bizden, denemesi sizden; pişman olmayacaksınız!

Ayaklarınızı koruyun

Evet hava sıcak, evet esmiyor ancak ısırılmak istemiyorsanız çorap giymeyi düşünebilirsiniz. Yapılan incelemeler sivrisineklerin ayakları ısırma eğiliminde olduğunu ortaya koymuştur. Özellikle ayak kokusu problemi yaşıyorsanız, sivrisineklerin size olan ilgisinden kendinizi korumakta zorlanabilirsiniz.
Bileklerin üzerine kadar çıkan çoraplarla sivrisineklerin hızını kesebilir ve daha rahat bir gece geçirebilirsiniz.

Açık renkli giysileri tercih edin

“Yok artık, giysimizin rengini de mi sivrisineklerin zevkine göre ayarlayacağız” demeyin. Sivrisinekler koyu renklere doğru yola çıkmayı çok severler. Çünkü koyu rengi barınakları olarak görürler ve ayrılmak istemezler. Mümkün olduğunca açık renk giysileri tercih ederek sivrisinekleri yanıltabilir ve size duydukları ilgiyi bir hayli azaltabilirsiniz.

Sinek kovuculardan yardım alın

İçeriklerinde sivrisineklerin rahatsız olduğu kokuları ve maddeleri barındıran sinek kovucular ihtiyaçlarınıza yanıt verebilir. Markasına göre farklı içeriklerde üretilen sinek kovucu losyonları kullanarak kendinizi koruyabilirsiniz. Ancak talimatlarını dikkatle okumayı ihmal etmemelisiniz. Bazı sinek kovucu losyonların koruyuculuk özelliklerinin bir süresi vardır, buna dikkat edin ve gerekirse losyonları tekrar sürün.

Sineklerden kurtulmanın yöntemleri ile rahat geceler geçirin

Saydığımız bu yöntemleri test ederek azalan konforunuzu arttırabilir, sık sık bölünen gece uykularınızı düzene sokabilirsiniz. Gece yatmadan aldığınız duşun sinekleri uzaklaştıran etkisini, başucunuza koyacağınız fesleğenin sivrisineklerin düşmanları arasında olduğunu da unutmayın! Bu yöntemlerle sivrisineklere veda edin, kaşıntısız günlere merhaba deyin…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica