Genel

Prof. Dr. Doğan Perinçek “Kendini uzman sanan bu şarlatanları dinlemeyin”

Prof. Dr. Doğan Perinçek “Kendini uzman sanan bu şarlatanları dinlemeyin” haberimiz eski bir şarlatanın yeniden ortalığı bulandırmak istemesiyle ilgilidir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek; “120 saat içerisinde 6,9 büyüklüğünde deprem olacak” açıklamasında bulunan ve kendini deprem uzmanı olarak tanıtan Veysi Kurt adlı kişi adına vatandaşlara uyarıda bulundu. Haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Doğan Perinçek “Kendini uzman sanan bu şarlatanları dinlemeyin”

Prof. Dr. Doğan Perinçek “Kendini uzman sanan bu şarlatanları dinlemeyin”

Deprem uzmanı olduğunu söyleyen Veysi Kurt adlı bir kişi Çanakkale, İzmir ve Kütahya üçgenin de 120 saat içerisinde 6,9 büyüklüğünde deprem olacağını açıkladı. Yerel gazetelerde de çıkan haber sonrasında halk büyük panik yaşadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek; yaşanılan olaylardan sonra bir açıklama yaparak bu haberi yayınlayan yayın organlarına uyarıda bulunduğunu ve bu kişinin söylemlerine dikkat edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Perinçek; “Ege bölgesindeki şiir bir kasabamızda bir gazetede deprem olacağı haberi yayınlandı. Bu haber tüm bölgeye yayıldı ve insanlarımız tedirgin oldu. Depremle ilgili görüş bildiren meslektaşlarıma ve bana onlarca soru yöneltildi. Gazete yetkililerine bir mesaj yazarak kendilerini uyardım. Umarım benzer asılsız haberleri tekrar yazmazlar. Bu zat 2014 Gökçeada depreminden sonra Gökçeada dolayında 48 yada 24 saat içinde 7’den büyük deprem olacak dedi. Halkımızın bir kısmı konuyu tartmadan adama inandı geceyi parklarda geçirdi. O akşam bizler; Çanakkale Milletvekilleri ve Çanakkale Belediye başkanı TON TV canlı yayınında halkı zor teskin ettik, evlerine gönderdik. Tabii ki bu zatın iddia ettiği deprem olmadı, olağan artçı depremler devam etti.

Değerli arkadaşlarım cennet ülkemin güzel insanları, kendini uzman sanan bu şarlatanları dinlemeyin lütfen. Güzel ülkemin yetkilileri; bu ülke yolgeçen hanı değil. Deprem gibi ciddi bir konuda saçma tahminlerde bulunan bu tip insanları uyarmak sizin göreviniz. Bunlar toplumun huzurunu bozarak suç işliyorlar. Suç işleyenlere karşı gerekli tedbiri almak zorundasınız. Sizleri göreve davet ediyorum. Yetkililer bakın bakalım dünyanın çağdaş ülkelerinde bu tip insanlar için ne gibi tedbirler alınıyor. bunlar suç işliyor, gereğini yapınız lütfen…” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica