Siyaset

CHP’den iş dünyasına Adalet Yürüyüşü mektubu

CHP’den iş dünyasına Adalet Yürüyüşü mektubu, yazıldı, ayrıntılar haberimizin içinde yer almaktadır. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, iş dünyasına gönderdiği mektupla, Adalet Yürüyüşü için çağrıda bulundu. CHP’den iş dünyasına Adalet Yürüyüşü mektubu, yazarak ülkemizin içinde bulunduğu durumun keyfi uygulamalar neticesinde riskli olduğunu kaydetti.

CHP’den iş dünyasına Adalet Yürüyüşü mektubu

Budak, aralarında TOBB, sanayi ve ticaret odaları, MÜSİAD, TÜSİAD, TESK, esnaf odaları, ticaret borsalarının da bulunduğu iş dünyası örgütlerine mektup gönderdi. Mektubunda, hukuk ve demokrasinin egemen olduğu, nitelikli, halkı kucaklayan ekonomik büyümeyi yakalamış bir Türkiye’nin herkesin ortak dileği ve özlemi olduğunu ifade eden Budak, şunları kaydetti:

“ÜLKEMİZİN BİRİKİMLERİ RİSK ALTINDA”

“Ancak son yıllarda yargı bağımsızlığı, hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı ilkelerinde ortaya çıkan gerileme 15 Temmuz hain darbe girişimi, ardından ilan edilen OHAL ve anayasa değişiklikleriyle en üst noktaya çıkmış durumdadır. Ülkemizin birikimleri risk altındadır ve Türkiye nefes alınamaz bir noktaya doğru sürüklenmektedir.

“keyfi uygulamalarla mülkün temeli çökmüş durumdadır”

Adalet mülkün temelidir. Bugün keyfi uygulamalar ve hukuksuz yargılamalar nedeniyle mülkün temeli çökmüş durumdadır. Ülkemizin bu tablo ile geleceğe yürümesi mümkün değildir.

“ADALET YÜRÜYÜŞÜ DEVLETİN ÇÖKÜŞÜNÜN ÖNLENMESİ AMACIYLA YOLDADIR”

Adaletin olmadığı yerde can ve mal güvenliği olmaz, yatırım olmaz, üretim olmaz, iş olmaz, aş olmaz. Huzur olmaz. Bunu en yakından bilenler sizlersiniz. Adalet Yürüyüşü, adalet ve demokrasinin yeniden egemen olması, devletin çöküşünün önlenmesi amacıyla yola çıkmıştır.

“Adalet Yürüyüşü’nün her hangi bir aşamasında parçası olmanız, daha özgür, daha güvenli bir Türkiye için önemli bir katkı olacaktır”

Adalet ve demokrasi mücadelesine verilen her türlü destek, çok değerli ve iyi bir gelecek için çok önemlidir. İş dünyamızın ülkemizin can alıcı sorunlarına kayıtsız kalamayacağına inanıyorum. Bu çerçevede, 9 Temmuz 2017 saat 18.00’da İstanbul Maltepe’de düzenlenecek miting ile sona erecek olan Adalet Yürüyüşü’nün her hangi bir aşamasında parçası olmanız, daha özgür, daha güvenli bir Türkiye için önemli bir katkı olacaktır. Sizleri aramızda görmeyi bekliyorum.” diyerek iş dünyasına gönderdiği mektubu sonlandırdı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica