Siyaset

28 Ak Partili Milletvekili istifa ederek Saadete geçecekti

28 Ak Partili Milletvekili istifa ederek Saadete geçecekti CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Hulusi Akar ve İbrahim Kalın’ın, Abdullah Gül’ü ziyaret ettiğini iddia etti. Yarkadaş’a göre görüşmede ‘Gül’ün aday olmaması’ istendi. 28 Ak Partili Milletvekili istifa ederek Saadete geçecekti detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

28 Ak Partili Milletvekili istifa ederek Saadete geçecekti

Barış Yarkadaş‏, sosyal medyadan Abdullah Gül’ün adaylığına ilişkin iddialarda bulundu…

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş‏, sosyal medyadan Abdullah Gül’ün adaylığına ilişkin iddialarda bulundu. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın, Abdullah Gül’e görüştüğünü iddia eden Yarkadaş “Bunun adı da “sivil siyaset” oluyor öyle mi?” diye sordu.

“AKP’den 28 vekil Saadet’e geçecekti”

Yarkadaş! Gül’ün adaylığa cesaretlen edebilseydi, AKP’den 28 vekil Saadet’e geçecekti’ iddiasında da bulundu.

Yarkadaş’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalar şu şekilde;

“O geceki ziyarette ‘sivil’ olan tek şey, Hulusi Akar’ın üzerindeki kıyafetti”

28 Şubat’ı istismar eden AKP, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı Abdullah Gül’e aday olmasın diye “ricacı” olarak gönderiyor. Akar’ın yanında Cumhurbaşkanlığını temsilen İbrahim Kalın da gidiyor. Bunun adı da “sivil siyaset” oluyor öyle mi? O geceki ziyarette “sivil” olan tek şey, Hulusi Akar’ın üzerindeki kıyafetti… Helikopterle Gül’ün konutuna gelen Akar, ‘sivil’ kıyafetleriyle tam 3 saat 5 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmede Tayyip Erdoğan adına gelen İbrahim Kalın da vardı.

“Gül’ü Saadet’in adayı olmamaya ikna etmişler”

Gül, helikopter geldiğinde içinden Erdoğan’ın çıkmasını beklemiş aslında… Kalın’ı görünce biraz bozulmuş… Yine de ikili heyeti kabul etmiş ve “Aday olma” ricalarını dinlemiş… Devreye Bahçeli’nin de girmesiyle birlikte, Gül’ü Saadet’in adayı olmamaya ikna etmişler. Abdullah Gül’ün yarın “Saadet Partisinin veya bağımsız adaylığının söz konusu olmadığını” açıklayacağını öğrendim. Haber kaynaklarım “Adaylık meselesi bitti” diyor. Gül adaylık için cesaret edebilseydi, AKP’den 28 vekil Saadet’e geçecekti. Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü yapacağı konuşmada, Gül’le görüşen AKP’li vekillere çok ağır sözlerle yüklenecek ve siyasi ömürlerini bitirecek. Erdoğan, partisinin çatırdayacağını gördüğü için BBP’yi bile yanında tutmaya çalışıyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica