Genel

Mahkeme ‘İrlandalı boksör haklı’ dedi

Mahkeme ‘İrlandalı boksör haklı’ dedi. ‘İrlandalı boksör’ davasında karar verildi. İstanbul Aksaray’da esnafların saldırısına uğrayan ve İrlandalı Boksör olarak tanınan Fadeldabbous davasında karar çıktı. Mahkeme İrlandalı Boksör’e meşru müdafa kapsamında ceza vermedi. Esnaf Palan ise 3 yıl 6 ay 5 gün ceza aldı. Mahkeme ‘İrlandalı boksör haklı’ dedi.

Mahkeme ‘İrlandalı boksör haklı’ dedi

Aksaray’da esnafların saldırısına uğrayan Kuveyt asıllı İrlandalı turist Mohammamed Fadeldabbous davasında karar çıktı. Sanıklardan esnaf Şenol Palan, İrlandalı turisti darp ettiği ve kolunu kırdığı gerekçesiyle “Kasten yaralama” suçundan 3 yıl 6 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer iki sanığa ise para cezası verilip cezaları ertelendi. Davada müşteki sanık olarak yer alan İrlandalı Boksör olarak bilinen Mohammamed Fadeldabbous’a ise eylemini meşru müdafa çerçevesinde gerçekleştirdiği gerekçesiyle herhangi bir ceza verilmedi.

*****

İrlandalı turist Aksaray esnafını tek başına dövdü – İstanbul’da boksör turist dayağı (25 Ağustos 2015 tarihli olayın haberi)

İstanbul Aksaray’da bir otelde kalan İrlandalı turist, su almak için girdiği markette, su şişelerini yere düşürünce dükkan sahibiyle tartışma yaşadı. Dükkandan elinde sopayla çıkan işletme sahibi çevredeki esnafla birlikte İrlandalı turiste vurmaya başladı.

Esnafın dövmeye çalıştığı İrlandalı turist profesyonel boksördü ve neredeyse bütün esnafı tek başına dövdü.
Aksaray’da esnafla kavga eden İrlandalı turistin kimliği belli oldu

İstanbul Aksaray’da esnaf ile kavga eden turistin Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı Mohammed Fadel Dobbous olduğu belirlendi.

Aksaray’da su almak için girdiği büfede esnafla çıkan tartışmada, yaklaşık 15 kişinin saldırısına uğrayan ve profesyonel boksör olduğu tahmin edilen turistin kimliği belli oldu.

1 Ağustos tarihinde kaydedilen görüntülerde, İstanbul’un Aksaray semtinde bir büfeden su almak isteyen turistin, buzdolabındaki pet şişeleri devirmesi üzerine çıkan tartışmada başta market sahibi ve ardından çok sayıda kişinin saldırısına uğradığı görülüyor.

Profesyonel boksör olduğu tahmin edilen turistin, birbiri ardına gelen sopa ve sandalye darbelerine karşı adeta yumruklarını konuşturarak dakikalarca mücadele ettiği görüntüler, sosyal medyada hızla yayıldı ve kısa sürede fenomen haline geldi.

Kimliği merak konusu olan gizemli turistin İrlandalı olduğu iddia edilirken, konu başta İngiliz basını olmak üzere önde gelen pek çok yabancı haber sitesinde de yer buldu. Boksör turist gizemini korurken ikinci bir iddia ise tartışma yarattı.

Bu kez turistin İrlandalı değil Kuveyt vatandaşı olduğu öne sürüldü. Gerçek ise kısa süre sonra ortaya çıktı. Sopa ve sandalye darbelerine yumruklarıyla karşı koyarak fenomen haline gelen turistin, Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı Mohammed Fadel Dobbous olduğu belirlendi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica