Genel

30 Ağustos zafer bayramı kutlamasında Atatürk yok 15 Temmuz var

30 Ağustos zafer bayramı kutlamasında Atatürk yok 15 Temmuz var İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan; vermiş olduğu soru önergesi ile Samsun Çarşamba Havalimanında ki ekranlarda 30 Ağustos Zafer Bayramının yıl dönümünde; neden Atatürk ve Türk bayrağı görselleri birlikte yer almazken; 15 Temmuz Destanı yazılarına neden yer verilme gereği duyulmuştur. 30 Ağustos zafer bayramı kutlamasında Atatürk yok 15 Temmuz var detaylar haberimizde…

30 Ağustos zafer bayramı kutlamasında Atatürk yok 15 Temmuz var

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan olayı meclise taşıdı…

Samsun Çarşamba Havalimanındaki ekranlarda 30 Ağustos Zafer Bayramı Yıl Dönümü ile ilgili yazılar yerine “15 Temmuz Destanı” yazıları yer alınca İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan durumu meclise taşıdı.

Soru önergesi…

“Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile 30 Ağustos ile ilgili yazılar asılırken Samsun Çarşamba Havalimanı’nda farklı bir uygulama dikkat çekmiştir”

“Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 30 Ağustos Zafer Bayramının 96.yıl dönümü ülkemizde coşku ile kutlanmış, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tüm yurtta törenlerle anılmıştır. 30 Ağustos’un yıl dönümünde Türkiye’nin dört bir yanında bayraklar ve Atatürk posterleri ve 30 Ağustos ile ilgili yazılar asılırken Samsun Çarşamba Havalimanında farklı bir uygulama dikkat çekmiştir. Havalimanında bulunan check-in veznelerindeki ekranlara önceden her 30 Ağustos’ta Türk bayrağıyla birlikte Atatürk görselleri yansıtılırken, ekranlarda bu yıl 15 Temmuz Destanı” yazılı görüntüler gösterilmiştir.”

Soru önergesinde cevap istediği soruları şöyle sıraladı:

1- Samsun Çarşamba Havalimanındaki ekranlarda; 30 Ağustos Zafer Bayramının daha önceki yıl dönümlerinde Türk bayrağıyla birlikte Atatürk görselleri yansıtılırken bu yıl neden aynı uygulama yapılmamıştır?

2- Samsun Çarşamba Havalimanında ekranlardaki bu durum bazı vatandaşlar tarafından; Güvenlik ve Müdüriyete bildirilmesine rağmen uygulama neden düzeltilmemiştir?

3- Havalimanında bu uygulama yapılarak, 96 yıl önce birçok şehit vererek kazandığımız 30 Ağustos Meydan Muhaberesi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yok sayılması mı hedeflenmektedir?

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica