Siyaset

5 yıl sonra Cumhurbaşkanının bile bana oy vereceğine eminim

5 yıl sonra Cumhurbaşkanının bile bana oy vereceğine eminim CHP‘den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu katıldığı bir canlı yayında, “Eminim ki İstanbul’a yaşatacağım bir 5 yıl sonrasında sayın Cumhurbaşkanı bile bana oy verir” ifadesini kullandı. 5 yıl sonra Cumhurbaşkanının bile bana oy vereceğine eminim detaylar haberimizde…

5 yıl sonra Cumhurbaşkanının bile bana oy vereceğine eminim

CHP’nin İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkanlığı adayı seçilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Erkrem İmamoğlu, Habertürk’te katıldığı canlı yayında gazeteci Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, AKP’nin adayı olması beklenen Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Binali Yıldırım beyi arar şans dilerim”

Didem Aslan Yılmaz’ın ‘Binali Bey’in rakibiniz olmasını ister misiniz?’ sorusu üzerine Ekrem İmamoğlu; “Ailece uyumlu bir süreç yönetiyoruz. Siyasi ailem ve Beylikdüzü ailemden bahsetmeden geçemeyeceğim. Hayatım boyunca rakip diye bir kavramla ilgilenmedim. Hele siyasi rakip gibi bir kavramla ilgilenmedim. Ne siyasi rakibi, ne siyasi partiyi konuştum. Sadece alanımda üretmek istediğim konuyla alakadar oldum. Rakibim belli olunca arayıp şans dileyecek olan benim. Benim böyle bir duvarım yok. Mutlak görüşmek isterim, hangi tasarımlarım var, paylaşmak isterim” yanıtını verdi.

“Genel başkanımdan izin alarak gittim”

Ekrem İmamoğlu, TBMM Başkanı Yıldırım hakkında, “Kendisinden daha önce randevu aldım, görüştüm. Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak randevu istedim. Sayın Hamzaçebi ile birlikte randevumuzu ilettik. Sorunlarımı aktardım, dosyamı verdim. En azından bilgi sahibi yaptım. Genel Başkanımdan izin alarak gittim. Enerjisi yüksek bir insanım. Günde 20 kilometre İstanbul’u arşınlamak istiyorum. O heyecanla, süratle gezerken dönüp arkaya rakibim kim diye bakamam açıkçası” ifadelerini kullandı.

“Sayın cumhurbaşkanı bile bana oy verir”

Yılmaz’ın “Sahada sayın Erdoğan da olacak. Bu sizi tedirgin ediyor mu?” sorusuna İmamoğlu; “Hiç etmiyor. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyım. İstanbullular ile ilgileneceğim. Üreteceğim işler İstanbulla ilgili. Bir İstanbullu olarak sayın Cumhurbaşkanının beni dinlemesini isterim. Eminim ki İstanbul’a yaşatacağım bir 5 yıl sonrasında sayın Cumhurbaşkanı bile bana oy verir şeklinde yanıt verdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica