Genel

7.3 depremde ölü ve yaralı sayısı sürekli artıyor

7.3 depremde ölü ve yaralı sayısı sürekli artıyor Irak, İran, Türkiye, Suriye, Kuveyt ve Suudi Arabistan’da hissedilen sarsıntının ardından hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. İran, kendi ülkesindeki ölü sayısını 328, yaralı sayısını ise 2 bin 504 olarak açıkladı. Irak ise ülkelerindeki ölü sayısını 7, yaralı sayısını da 321 olarak veriyor. 7.3 depremde ölü ve yaralı sayısı sürekli artıyor detaylar haberimizde…

7.3 depremde ölü ve yaralı sayısı sürekli artıyor

Irak-İran sınırında gerçekleşen ve iki ülkeyle birlikte Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan ve Kuveyt’te de hissedilen 7.3 büyüklüğündeki depremde, can kaybı artıyor.

İran ve Irak’ta hayatını kaybedenlerin sayısı 335 olurken, deprem en fazla can kaybına İran’ın Kirmanşah kentinde yol açtı. Serpol Zehap’ta ise kentin tek hastanesi depremde yıkıldı. İran’da Yaralı sayısı 2 bin 500’ü geçmiş durumda.

Şiddetli sarsıntının merkez üssü Süleymaniye ile halepçe’nin kesiştiği nokta. Gün ağardıktan sonra çekilen ilk fotoğraflar gelmeye başladı. İran, depremin büyüklüğünü 7.6 olarak veriyor.

Ölü sayısı 335 oldu

İran, kendi ülkelerindeki ölü sayısını 328’e yükseltti

İran, kendi ülkesindeki ölü sayısını 214, yaralı sayısını ise 2 bin 504 olarak açıkladı. Irak ise ülkelerindeki ölü sayısını 7, yaralı sayısını da 321 olarak veriyor

Deprem nedeniyle İran’da hayatını kaybedenlerin sayısı 211’e yükseldi. Yaralı sayısının 2 bin 500’ü aştığının açıklandığı Kermanşeh eyaletinde, 3 gün yas ilan edildi.

Türkiye’den ilk yardım konvoyu yola çıktı

Başbakanlık: Deprem acısını yaşayan kardeş Irak halkının ihtiyaç duyacağı tıbbi ve gıda yardımı başta olmak üzere bütün talepleri için Türkiye harekete geçmiş, ilk yardım konvoyunu yola çıkarmıştır.

Bu büyük acıyı yaşayan kardeş Irak halkına ve yönetimine…

Başbakan Binali Yıldırım, bu sabah açıklama yaptı: “Türkiye’nin bütün varlığıyla depremzede kardeşlerinin yanında olduğunu bilmelerini istiyoruz. Deprem acısını yaşayan kardeş Irak halkının ihtiyaç duyacağı tıbbi ve gıda yardımı başta olmak üzere bütün talepleri için Türkiye harekete geçmiş, ilk yardım konvoyunu yola çıkarmıştır. Allah’tan dileğimiz daha fazla can kayıplarının yaşanmamasıdır. Bu büyük acıyı yaşayan kardeş Irak halkına ve yönetimine ve Kuzey Irak yönetimine derin üzüntülerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”

İran’ın Irak sınırında yer alan eyaleti Kermanşah’tan kara haberler geliyor. Eyalete bağlı kentler Kasrı Şirin, Serpulzihab ve Selas Babacani’de 200’den fazla insan can verdi. Yaralı sayısının binleri bulacağı tahmin ediliyor.

İran devlet televizyonu, yıkılan binaların altında çok sayıda insan bulunduğunu bildiriyor. Gerçek tablonun günün ağarmasıyla ortaya çıkması bekleniyor. Yetkililer, can kaybının artmasından ciddi şekilde endişe duyuyor.

Sınırın Irak tarafında ise en az dört kişi yaşamını yitirdi. Deprem en çok Süleymaniye’nin köylerinde hasara yol açtı.

Yerel medya, Süleymaniye’nin Derbendihan ilçesinde ilk belirlemelere göre 50 kişinin yaralandığını aktarıyor. İlçeden yardım talepleri geliyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Erbil’de bir alışveriş merkezinde depreme yakalananların can havliyle dışarıya kaçtığı görülüyor.

Kızılay ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) deprem haberi duyulur duyulmaz harekete geçti. İlk arama kurtarma ekibi, Irak’ın Süleymaniye kentine ulaştı.

Kızılay’ın Elazığ’daki depolarından 3 bin çadır, 10’ar bin battaniye, yatak ve mobil mutfak malzemesi TIR’larla yola çıktı.

Kuveyt’te ise sarsıntıyla birlikte insanlar paniğe kapılıp sokaklara fırladı. Bazı bölgelerde halk geceyi sokakta geçirdi.

Depremler devam ediyor

21.18’deki 7.3’lük depremin ardından saat 00.33’te 4.8’lik bir deprem meydana geldi. 00.33’te İran-Irak sınırında meydana gelen depremin ardından Irak’ta saat 01:31’de, yerin 32.2 KM altında 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 02:37’de Irak’ta yerin 5.0 KM derinliğinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin ardından ardından 03:20’de İran’da 4.8’lik bir artçı deprem daha meydana geldi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica