Ekonomi

Doğumarsifed: Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları

Doğumarsifed (Doğu Marmara İş Dünyası Federasyonu) TÜRKONFED (Türk İş Dünyası Konfederasyonu)’na bağlı olarak merkezi Kocaeli ‘de olup Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli ve Yalova illerini kapsayan çalışmalar yapmaktadır.-akarhaber

Türkonfed, Ekonomi Gazetesi, Daha İyi Yargı Derneği ve Kocaeli Sanayi Odası iş birliğinde Kocaeli’de “Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları” adı altında bir çalışma yapılacaktır.

Bilindiği üzere hukuki düzenlemenin olmadığı bir yerde başarı ve gelişmeden bahsetmek mümkün olmaz. Hukuk varsa ekonomi, ekonomi varsa kalkınmış bir Türkiye vardır. Bu nedenle ekonomi ve hukuk buluşmalarının, içinde bulunduğumuz ekonomik kriz de düşünüldüğünde çok daha fazla yapılması, konuşulması, değerlendirilmesi ve önerilerle kalkınmamıza katkı sağlanması önem arz etmektedir.

Yerel iş ve hukuk dünyasının beklenti ve sorunlarını dinleyeceğimiz açılış konuşmalarını, öncelikle TOBB Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Özatay yapacak, ardından bu konuşmayı Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün’ün sunumları takip edecek. Buluşmanın moderatörlüğünü Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar yapacak. İzleyicilerin soru iletecekleri bölüm ile tamamlanacak buluşma, Ekonomi Gazetesi tarafından canlı olarak yayınlanacak, buluşmanın çıktıları da yine Ekonomi Gazetesi’nde yayınlanacaktır. Ayrıca bu çalışma Doğumarsifed tarafından da ilimizin sivil toplum kuruluşlarında paylaşılacaktır.

Düzenlemekte olduğumuz Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları’nın amacı; ekonominin temel yapısal sorunlarını, hukuk ile ekonomi arasındaki ilişkiyi ortaya koymak, çözüm için iş ve hukuk dünyasının önerilerini derleyerek kamuoyu ile paylaşmak, ülkemizin uluslararası rekabet gücüne, ekonomimizin istikrarlı ve sürdürülebilir büyümesine, dünya ekonomisinden aldığı pay ile toplumsal refahın kalıcı şekilde artırılmasına katkıda bulunmaktır.

Değerli Basınımız 11 Temmuz 2024, Perşembe günü saat 10:00’da gerçekleştireceğimiz Ekonomi & Hukuk Buluşmasına teşriflerinizi arz ederiz. Program ekte bilginize sunulmuştur.

EKONOMİ VE HUKUK BULUŞMALARI KOCAELİ
“Sürdürülebilir Büyüme” için Daha İyi Yargı
Tarih ve Saat: 11 Temmuz 2024, Perşembe; 09:30 Kayıt, 10:00 Program Yer: Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonu
Fuar İçi, 41040, İzmit, Kocaeli
Moderatör: Vahap Munyar
EKONOMİ Gazetesi Genel Koordinatörü

Program

09:30 Kayıt
10:00 Açılış ve hoş geldiniz

*-Meral Tuğçe Özbilen, Daha İyi Yargı Derneği Genel Sekreteri
*-Atalay Kaya, DOĞUMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı
*-Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı
*-Av. Mehmet Gül, Kocaeli Barosu Başkanı

10:30 – Ekonomide Bizi Neler Bekliyor?
Prof. Dr. Fatih Özatay; TOBB ETÜ Öğretim Üyesi, EKONOMİ Gazetesi Yazarı

11:00 – Ekonomik İstikrar için Daha İyi Yargı
Av. Mehmet Gün; Daha İyi Yargı Derneği Başkanı

11:30 – Bölgenin Ekonomi ve Hukuk Sorunları
Katılımcılarla Tartışma, Sorular ve Cevaplar

Daha Fazla Göster