Siyaset

Vatan Partisi Kocaeli İl Örgütünden Kitlesel Basın açıklaması

İzmir’de ABD askerinin başına çuval geçiren Vatan Partisi ve Öncü Gençlik üyelerinden 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 10’u ise tutuklandı.- akarhaber

İsrail’i korumakla görevli İzmir Limanı’na demirleyen ve ABD’nin en büyük taarruz gemisi görevini gören USS Wasp’ta görevli Amerikan askerine çuval geçiren Vatan Partisi Öncü Gençlik ve TGB üyelerinden 5’i çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 genç ise tutuklandı.

İzmir 1. Sulh Ceza Hakimliğinde görülen davada hakimin kararında; “Şüphelilere isnat edilen “Birden fazla kişi ile birlikte birden çok kişiye karşı zincirleme şeklinde cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçunu işlediklerine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir somut delillerin bulunduğu, şüphelilere isnat edilen suçun niteliği dikkate alındığında şüphelilerin tutuklanmasına karar verilmesinin kamu düzeninin sağlanması ve yeni bir suç işlenmesinin önüne geçilmesi için de gerekli olduğu bir diğer yandan eylemin meydana geliş şekline nazaran yasadaki yaptırım miktarı, mevcut delil durumu ve dosya kapsamı dikkate alındığında şüphelilerin bu aşamada serbest bırakılmaları halinde kaçabilecekleri hususunda kuvvetli şüphe bulunduğu, esasen Anayasanın 90. maddesi uyarınca ülkemiz için de bağlayıcı olan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 5. maddesi ve bu maddenin yorumuyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin tutukluluk tedbiri konusundaki yerleşik karar ve gerekçelerinde, kişilerin kaçma riskinin bulunması, kamu düzeninin sağlanması ve yeni bir suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla tutukluluk tedbirinin uygulanabileceğinin belirtilmiş olduğu, iş bu soruşturma dosyasında da AİHM’nin belirttiği bu kriter ve ölçütlerin mevcut olduğu, tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde tutuklamadan beklenen gayenin adli kontrol hükümleri ile sağlanamayacağı anlaşıldığından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şüphelilerin tutuklanması yönündeki talebinin kabulüne, şüpheliler 5271 sayılı yasanın değişik 100-101. maddesine göre ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bu karar vahim bir karardır. Bu karar Türk devletinin zaaf içinde olduğunu gösteren bir karardır. TGB üyeleri Vatan Partisi Öncü Gençlik üyeleri vatanını savundukları için, ‘Türkiye bölünmezdir’ dediği için, Türkiye’yi bölmeye çalışan, Mehmetçiğe kurşun sıkan Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdiği için mi suçlu bulunmuştur? Bunun için mi Türk gençliği tutuklanmıştır?

Vatan Partisi Kocaeli İl Örgütü, tutuklamanın hukuksuzluğunu haykırmak için yarın 05.08.2024 tarihinde Saat: 17.00’de Sabri Yalım Parkında kitlesel bir açıklaması yapacaktır. Vatan Savunması yapan 10 gencin serbest bırakılmasını isteyen her Türk vatandaşının basın açıklamasında yer alması bekleniyor.

Daha Fazla Göster