Siyaset

Küpçü: “Özgür Özel, Kocaeli Halkını Birbirine Düşürmek İstiyor”

Küpçü: “Özgür Özel, Kocaeli Halkını Birbirine Düşürmek İstiyor”

Büyük Birlik Partisi İl Koordinatörü Metehan Küpçü’den Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e Sert Yanıt!- akarhaber

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kocaeli İl Koordinatörü Metehan Küpçü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Kocaeli ziyareti sırasında yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Küpçü, Özgür Özel’in halkı karşı karşıya getiren söylemlerde bulunduğunu belirterek, bu durumun Kocaeli’nin birliğini bozabileceğini söyledi.

Küpçü, “CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, ilimize yaptığı ziyarette bir genel başkana yakışan şekilde birlik ve beraberlik mesajları vermek yerine, adeta insanların nasıl birbirine düşeceğini yüksek sesle dile getirmiştir. Bir liderin, ziyaret ettiği bir şehirde halkı birbirine kırdıracak söylemlerde bulunmasını kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Kocaeli’de yapılması planlanan ve henüz ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) süreci devam eden bir tesisle ilgili Özel’in, halka “direnin, karşı çıkın” şeklinde çağrıda bulunmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini savunan Küpçü, “Ya yarın orada istenmeyen olaylar yaşanırsa? Ya halk birbirine girerse, bunun sorumlusu kim olacak?” dedi.

“Proje Kentimizin Geleceği İçin Elzemdir”

Küpçü, söz konusu tesisin Kocaeli’nin geleceği için elzem olduğunu belirterek, projeye karşı yapılan eleştirilerin temelsiz olduğunu vurguladı. “Bu proje, evlatlarımıza daha yaşanabilir bir Kocaeli bırakmak amacıyla yapılmaktadır. Projeye yönelik yapılacak olası adli olaylardan Sayın Özgür Özel sorumludur” dedi.

Kocaeli halkına seslenen Küpçü, “Bu ilde ikamet eden insanlar olarak, bizi birbirimize düşürmek isteyen bu tür söylemlere aldırış etmeyelim. Birbirimizi kırmayalım, üzmeyelim” şeklinde çağrıda bulundu.

Küpçü, CHP belediyelerinin yönetim şeklini eleştirerek, “Eğer kendileri böyle halkın yararına bir proje yapabilseler di, şimdi her yerde bunun yapılması gerektiğini yüksek sesle dile getirirlerdi. Ancak görüyoruz ki CHP’nin belediyelerdeki yönetim anlayışı ortada. Milleti birbirine düşürmeye çalışanları tarih ve yüce Türk milleti asla unutmayacak” dedi.

Son olarak Küpçü, bırakalım işin bilirkişileri olan profesörlerimiz, mühendislerimiz incelesin raporlarını sunup, süreç tamamlandığında, gerekli değerlendirmelerin yapılacağını ve halkın yararına olmayan bir sonuç çıkarsa buna en önde karşı duracaklarını belirtti.

Daha Fazla Göster