Hayata Dair

Yalçın: “5816 Sayılı Kanun Kalkması Gündemimizde Yok”

İnsan Haklarından Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kitap Fuarında Açıkladı: 5816 Sayılı Kanun Kalkması Gündemimizde Yok- akarhaber

6 Ekim günü, kitap fuarında milletvekilleri, Dr. Hulki Cevizoğlu ve İnsan haklarından sorumlu Cumhur başkanı yardımcısı, Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın bir sunum gerçekleştirdi.

Programa katılan, İnsan Hakları Savunucuları Derneği genel başkan yardımcı Behlül Metin, Gazze ve emperyalist güçlerin dünya üzerindeki tahkimleri ile ilgili güzel sunumlarından dolayı teşekkür ettikten sonra, İnsan hakları alanında görevli olduğu için sn. Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın’a, düşünceleri ifade özgürlüğünün önünde bir engel olarak gördükleri için, 5816 sayılı kanunun yürürlükte olmasının, en önemli bir insan hakkı olan düşünceleri ifadelerin özgürlüğünü önünü kestiğini, tabanda bu konuda büyük rahatsızlıklar duyulduğunu, halkın % 52 ne geri zekalı diyen bir insanın CHP genel başkanı tarafından kollanırken, 5816 konusunda büyük mağduriyetlerin olduğunu belirtilerek, kaldırılmasıyla ilgili gündemlerinde bir çalışmanın olup olmadığını sordu.

Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın cevaben, bu konuda bunların bazen kendinden de muzdarip olduğu konular olduğunu, “Türkiye’nin ilgileneceği gündemde çok daha önemli konular var, bu yüzden şu anda önemli bir gündem maddesi olarak görmüyoruz” diyerek, şu anda gündemlerinde böyle bir çalışma olmadığı cevabını verdi.

Daha Fazla Göster