Kültür/Sanat/Tarih/Turizm

Başkan Burcu Köksal, Muhtarlarla Kahvaltıda Buluştu

Başkan Burcu Köksal, Muhtarlarla Kahvaltıda Buluştu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Afbel Termal Otel’de düzenlenen kahvaltı programında muhtarlarla bir araya geldi- akarhaber

“MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞLARIDIR”

Kahvaltı programında yaptığı kapsamlı konuşmada, muhtarların yerel yönetimdeki kritik rolü olduğunu dile getiren Başkan Burcu Köksal, “Tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Daha önce de sizlerle benzer bir kahvaltı yapmıştık ve yine bir araya geldik. Her hafta 1-2 mahallemize gidiyoruz, muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla sorunları yerinde tespit ediyoruz. Acil yapılması gereken hizmetleri gerçekleştiriyoruz, diğer hizmetleri ise planlayarak sırayla yerine getiriyoruz. Belediye olarak muhtarlarımızla sürekli istişare halindeyiz. Çünkü muhtarlar demokrasinin en temel taşlarıdır. Tıpkı bizim gibi, muhtarlar da vatandaşların oylarıyla seçilmiş kişilerdir. Bu anlamda muhtarlık, doğrudan demokrasinin bir simgesidir” dedi.

Muhtarlarımızın mahallelerdeki her türlü sorunun çözümünde ilk başvurulacak kişiler olduğunu belirten Başkan Köksal, “Muhtarlar o mahallenin her şeyidir. Mahalledeki hastalanan bir vatandaş, askere gidecek bir genç, okula kayıt yaptıracak bir öğrenci, her türlü sorunda önce muhtarına başvurur. Bu nedenle muhtarlarla işbirliği içerisinde çalışmak, sorunların hızlı ve etkili şekilde çözülmesi için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

“ORTAK PAYDAMIZ VATAN, MİLLET, BAYRAK VE CUMHURİYET”

Farklı siyasi görüş ve yaşam biçimlerine saygılı olduğunu, ancak ülke ve milli değerlere olan bağlılığın vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Başkan Köksal, “Hepimiz farklı siyasi görüşlerden ve düşüncelerden gelebiliriz, ancak ortak paydamız vatan, millet, bayrak, Cumhuriyet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu değerlere sahip çıkan herkesle işbirliği yaparım. Ama bu ülkenin birliğine, bölünmez bütünlüğüne göz dikenlerle işim olmaz. Demokrasinin olmazsa olmazı olan muhtarlarımızla birlikte, Afyonkarahisar’ı hak ettiği konuma taşımak için gece gündüz mücadele edeceğiz” İfadelerini kullandı.

MUHTARLARIMIZDAN TEŞEKKÜR

Programın sonunda muhtarlar sırayla söz alarak, Başkan Burcu Köksal’a bu anlamlı buluşma ve kendilerine sunduğu hediyeler için teşekkürlerini ilettiler. Mahallelerinde karşılaştıkları sorunları Başkanımıza ileten muhtarlar, çözüm önerilerini de istişare ettiler. Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı ve Burmalı Mahalle Muhtarı Suat Uygur, Başkanımız Burcu Köksal’a bir hediye takdim etti.

BAŞKANIMIZDAN MÜJDE: “HALK EKMEK BÜFELERİNDE YUMURTA SATIŞI BAŞLAYACAK”

Toplantıda, muhtarların taleplerine hızlıca yanıt veren Başkan Köksal, Halk Ekmek büfelerine dair istekleri değerlendirdiklerini belirterek şu müjdeyi verdi: “Halk Ekmek büfelerimizde yakında yumurta satışına da başlayacağız. Halkımızın ucuz gıdaya daha kolay ulaşmasını sağlamak istiyoruz. Bu noktada elimizden geleni yapacağız.”

HER HAFTA İSTİŞARE VE ORTAK AKILLA HİZMET

Muhtarlarla gerçekleştirilen bu tür toplantıların devam edeceğini ve her hafta mahallelerde sorunları yerinde tespit edeceklerini vurgulayan Başkan Köksal “Sizlerle birlikte uyum içerisinde mahallelerimize gereken hizmetleri en kısa sürede ulaştırmak için tüm birim müdürlerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Sorunlarınızı, önerilerinizi dinleyerek ortak akılla çözüm üretmeye devam edeceğiz. Kapımız ve telefonumuz her zaman açık” dedi.

Bu samimi ve dolu dolu geçen kahvaltı programı, muhtarların sorunlarını paylaşması ve çözüm yollarının değerlendirilmesiyle sona erdi. Başkan Burcu Köksal, muhtarlarla Afyonkarahisar’ı daha iyi bir noktaya taşıma konusunda işbirliği içerisinde çalışacaklarını ifade etti.

Daha Fazla Göster