Siyaset

Cumhuriyet Değerlerine Sahip Çıkacağız

Cumhuriyet Değerlerine Sahip Çıkacağız

Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan, egemenliğin kayıtsız şartsız millete bırakıldığı, tebaanın yerini yurttaşın aldığı cumhuriyetin kadınlara sağladığı haklara vurgu yaparak, “Çağdaş uygarlık yolunda ilerleme kararlılığı ile Cumhuriyete ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız” dedi.- akarhaber

Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığı mesajında; cumhuriyetin getirdiği kadın hak ve özgürlüklerine vurgu yaptı.

Cumhuriyetin seçme ve seçilme hakkından çalışma hayatına kadınlara önemli haklar getirildiğine işaret eden Başkan Yazgan, şunları söyledi:

EŞİT EĞİTİM HAKKI SAĞLANDI

“Cumhuriyet Dönemi ile birilikte; eğitim laikleştirilerek kız ve erkek çocukları eşit haklarla eğitim görmeye başladı. Kadınlara boşanma hakkı, velayet hakkı ve malları üzerinde tasarruf hakkı tanındı. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındı. Doğum izni düzenlendi. Çalışma hayatına düzenleme getirildi. Kadın ve erkek eşitliğini getirmek için yasal düzenlemeler yapıldı.”

CUMHURİYETE VE CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister” sözlerini anımsatan Genel Başkan Yazgan, şöyle devam etti: “Cumhuriyet kadınıyla, erkeğiyle zor şartlarda verilen destansı mücadele ile kazanıldı. Kadınların özgür olmadığı toplumlar asla özgür olamaz. Bunun en önemli örneklerini aynı coğrafyada yaşadığımız ülkelerde görüyoruz. Kadınların büyük mücadelelerle elde ettiği kazanımların yok olmasına izin veremeyeceğiz. Çağdaş uygarlık yolunda ilerleme kararlılığı ile Cumhuriyete ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız.

101. YILI BÜYÜK BİR COŞKU VE GURURLA KUTLUYORUZ

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete bırakıldığı, tebaanın yerini yurttaşın aldığı cumhuriyetinin ilanın 101. yılını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 101. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Mücadelesinin tüm kahramanlarını saygıyla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

Daha Fazla Göster