İBB Meclisi’nde Bedava Tahsislerin Geri Alınması kabul edildi
İBB, Bilal Erdoğan’ın eski başkanı olduğu vakfa ve Deniz Feneri’ne bedava tahsis edilen taşınmazları geri aldı. Akarhaber – Vacit Çelik
İBB Meclisi’nin bugünkü oturumunda, Meclis’te yapılan oylamalarda, İBB’nin AKP tarafından yönetildiği ve AKP‘nin meclis çoğunluğunu elinde bulundurduğu dönemlerde Bilal Erdoğan’ın başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’na ve Deniz Feneri Derneği’ne bedava tahsis edilen alanlar AK Partili üyelerin ‘Hayır’ oyu verdiği teklif, mecliste oy çokluğu ile kabul edilerek İBB’ye geri kazandırıldı.
AKP’li Arnavutköy Belediyesi’ne tahsis edilen 15 Temmuz Şehitler Meydanı da İBB tarafından geri alındı. Mecliste ayrıca, Beyoğlu, Pendik ve Kağıthane’ye bağlı bazı mahallelerdeki taşınmazların iade edilmesine karar verilirken, Emlak Müdürlüğü’nün teklifiyle Adalar, Bağcılar, Beyoğlu, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Kartal, Pendik ve Şişli’de mülkiyeti İBB’ye ait parsel ve hisselerin satışı da onaylandı.