Ekonomi

İşte YouTube zenginleri listesi!

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes’un YouTube’dan en çok kazananları sıraladığı listesindeki ilk 10 YouTuber, 2021’de platformdan toplam 300 milyon dolar gelir elde etti.

MrBeast olarak bilinen 23 yaşındaki Amerikalı Jimmy Donaldson, 2021’de YouTube’un en çok kazanan içerik üreticisi oldu.

BBC’den Steffan Powel’in hazırladığı habere göre özenle hazırlanmış gösterilerinin YouTube’daki izlenme sayısı 10 milyarı geçti ve Donaldson’a 54 milyon dolar kazandırdı.

Forbes tarafından seçilen en çok kazananlar en çok izlenme sayılarını yakalayanları değil; marka ortaklıkları, sponsorluk anlaşmaları ve ürün satışları yoluyla başarılı bir şekilde para kazanabilenleri sıralıyor.

YouTube içeriğinin üçte ikisinin İngilizce olmadığı tahmin edilse de, İngilizce konuşan içerik üreticilerinin popülerliklerini finansal kazanca çevirmekte en başarılı kitle olduğu görülüyor.

YouTube’da 2021’de en çok kazanan ilk 10 içerik üretici şu şekilde sıralandı:

1. MrBeast: YouTube’un en çok kazananı, kitlesini memnun etmek için gösteriler ve şakalar yapan bir içerik üreticisi.

2. Jake Paul:Jake Paul, boks alanına girerek kendini tekrar ilk 10’da buldu. Amerikalı karma dövüş sanatları organizasyonu Ultimate Fighting Championship (UFC) yıldızlarına karşı yüksek profilli dövüşleri, 2021’de 45 milyon dolar kazanmasına yardımcı oldu.

3. Markiplier: Bir başka düzenli oyun içerkileri üreticisi Markiplier, ticari zekasını başarılı bir ürün markası yaratmak için kullandı ve geçen yıl 38 milyon dolar kazandı.

4. Rhett and Link: YouTube’un en çok kazananlar listesinin değişmeyen ismi olan geek sohbet programı Good Mythical Morning’in sunucuları 2021’de 30 milyon dolar kazandı.

5. Unspeakable: Listeye yeni bir giriş yapan Unspeakable, Minecraft oyunlarını on yıldır YouTube’a yüklüyor.

6. Nastya: Yedi yaşındaki Rus içerik üreticisinin YouTube’da yaklaşık 90 milyon abonesi var.

7. Ryan Kaji: Dünyanın en ünlü oyuncak eleştirmeni listenin zirvesinden yedinci sıraya geriledi.

8. Dude Perfect: Komedi grubu Dude Perfect, 2020’de listede üçüncü sıradaydı. Geçen yıl 20 milyon dolar kazandılar.

9. Logan Paul: Çok tartışılan boksör ve vlogger, 2017’de ilk 10’da sonuncu sıradaydı. 2021’de 18 milyon dolar kazandı

10. Preston Arsement:  Birkaç kanalı birden yönetmesine rağmen, topluluğunu büyük ölçüde Minecraft odaklı videolar sayesinde büyüttü.

Bu listede düzenli olarak yer alan oyuncu, 2021’de tahmini 16 milyon dolar kazandı. Bu, altıncı sırada yer aldığı önceki yıla göre biraz daha düşük bir sayıydı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica