Ekonomi

AB e-ticaret şirketi Amazon hakkında inceleme başlattı

AB e-ticaret şirketi Amazon hakkında inceleme başlattı AB Komisyonu Rekabetten Sorumlu Üyesi Margrethe Vestager; “Amazon’un veri toplamasının AB rekabet kurallarına uygunluğu hakkında ön inceleme başlattıklarına dikkati çekerek, “Resmi olarak bir dava açmadık” dedi. AB e-ticaret şirketi Amazon hakkında inceleme başlattı detaylar haberimizde…

AB e-ticaret şirketi Amazon hakkında inceleme başlattı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, ABD’li e-ticaret şirketi Amazon’un veri kullanımının rekabeti engelleyip engellemediğini belirlemek üzere inceleme başlattı.

Topladığı verileri kullanması hakkında inceleme…

AB Komisyonu Rekabetten Sorumlu Üyesi Margrethe Vestager, Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında, ABD’li e-ticaret şirketi Amazon’un platformunda yer alan diğer perakendecilerden topladığı verileri kullanması hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Piyasa katılımcılarına anket…

Amazon‘un hem perakendeci hem de diğer perakendecilere ev sahipliği yapan bir platform olduğunu anımsatan Vestager, “Konuyla ilgili bilgi topluyoruz ve bu konuyu tam olarak anlamak için piyasa katılımcılarına çok sayıda anket gönderdik.” diye konuştu.

“Resmi olarak bir dava açmadık”

Vestager, Amazon’un veri toplamasının AB rekabet kurallarına uygunluğu hakkında ön inceleme başlattıklarına dikkati çekerek, “Resmi olarak bir dava açmadık. Tam resmi anlamaya çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Rekabete zarar verecek bir durum tespitinde cirosunun yüzde 10’u kadar para cezası…”

AB Komisyonu, söz konusu incelemelerde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını değerlendiriyor. Rekabete zarar verecek durumların tespit edilmesi halinde AB Komisyonu bunu engelleyebiliyor ve şirkete küresel cirosunun yüzde 10’una varan para cezası kesebiliyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica