Genel

ABD Büyükelçiliğine saldırı açıkça Kaos yaratma girişimidir

ABD Büyükelçiliğine saldırı açıkça Kaos yaratma girişimidir ABD Büyükelçiliğine yönelik silahlı saldırı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan açıklama geldi. Kalın “Bu açıkça bir kaos oluşturma girişimidir” dedi. ABD Büyükelçiliğine saldırı açıkça Kaos yaratma girişimidir detaylar haberimizde…

ABD Büyükelçiliğine saldırı açıkça Kaos yaratma girişimidir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Bu açıkça bir kaos yaratma girişimidir. Türkiye güvenli bir ülkedir ve bütün yabancı misyonlar kanunların güvencesi altındadır. Olay soruşturulmaktadır ve en kısa sürede aydınlatılacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Büyükelçiliği’nden açıklama…

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü David Gainer saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “Bu sabah erken saatlerde elçiliğimize yönelik bir ‘güvenlik hadisesi’ yaşanmıştır. Herhangi bir yaralanma yok ve detayları araştırıyoruz. Türk polisine hızlı destekleri için teşekkür ederiz.”

Aracın, Bulvar üzerinden Cinnah Caddesi istikametinde kaçtığı tespit edildi. Kısa süre içinde olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Civarda arama başlatan ekipler, boş kovanları muhafaza altına aldı.

AKP’de yapılan açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ” Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerekir; Türkiye’de görev yapan yabancı misyonlar, büyükelçilikler, devletimizin güvencesi altındadırlar. Diplomatik faaliyetini yürütenler, milletimizin misafiridirler. Her türlü güvenliklerinin sağlanması konusunda azami hassasiyet gösterilecektir. Türkiye güvenli bir ülkedir.” dedi.

Sabah saatlerinde meydana gelen saldırı…

Büyükelçilik binası önünde silah sesleri!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde kimliği belirsiz şahıslar tarafından ateş açıldı. Kurşunlardan biri güvenlik Kulübesine isabet etti. Polis kaçan zanlıları arıyor.

ABD’nin Ankara Büyükelçiği önünde kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Kurşunlardan birisi güvenlik kulübesine isabet etti. Polis kaçan zanlıları arıyor.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde silah sesleri duyuldu. Olay, saat 05.00 sıralarında meydana geldi. İHA’nın haberine göre, Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan henüz plakası belirlenemeyen bir otomobilden ABD Büyükelçilik binası önünde ateş açıldı.

Güvenlik kulübesine mermi isabet etti…

Saldırıda, 4-5 el silah sesi duyuldu. Güvenlik görevlilerinin bulunduğu kulübeye açılan ateşten mermi isabet etti.

Çok sayıda polis ekibi sevk edildi…

Aracın, Bulvar üzerinden Cinnah Caddesi istikametinde kaçtığı tespit edildi. Kısa süre içinde olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Civarda arama başlatan ekipler, boş kovanları muhafaza altına aldı.

Operasyon başlatıldı…

Kaçan aracın yakalanması için operasyon başlatıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica