Genel

AB’den Türkiye’ye ‘Derhal serbest bırakın’

AB’den Türkiye’ye ‘Derhal serbest bırakın’ Avrupa Komisyonu’ndan Türkiye’ye çağrı: Tutuklanan insan hakları savunucularının, gazetecilerin ve muhalefet üyelerinin derhal serbest bırakılması çağrısı yapıyoruz. AB’den Türkiye’ye ‘Derhal serbest bırakın’ Detaylar haberimizde…

AB’den Türkiye’ye ‘Derhal serbest bırakın’

Büyükada’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan altı insan hakları savunucusu konusundan Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye yeni bir çağrı geldi. Birliğin yürütme kurumu olan Avrupa Komisyonu’nun Sözcüsü Margaritis Schinas, Türkiye’de insan hakları savunucularının, gazetecilerin ve muhalefet üyelerinin tutuklanmasının ‘endişe verici’ olduğunu söyledi; “Bu insanların derhal serbest bırakılması çağrısı yapıyoruz” dedi.

Schinas, Türkiye’ye yaptırım olarak AB fonlarının durdurulup durdurulmayacağına ilişkin bir soruya ise fonlama konularında 28 AB üyesinin oybirliğinin gerektiğini hatırlattı.

Schinas’ın açıklaması, Almanya vatandaşı olan insan hakları savunucusu Peter Steudnter’ın da aralarında bulunduğu altı insan hakları savunucusunun tutuklanması üzerine Almanya’nın Türkiye’ye bir dizi önlem açıkladığı sırada geldi.

Almanya: Türkiye ile ilişkilere böyle devam edemeyiz

Alman insan hakları savunucusu Peter Steudtner’in Büyükada’da gözaltına alınıp ‘silahlı terör örgütüne yardım etme’ suçlamasıyla tutuklanması sonrası Almanya’yla gerilim tırmanıyor. Almanya, Türkiye’ye yönelik bir dizi önlem açıkladı.

Almanya, Alman insan hakları savunucusu Peter Steudtner’in Büyükada’da gözaltına alınıp tutuklanması üzerine Türkiye’ye karşı yeni önlemler aldıklarını açıkladı. “Türkiye’ye yönelik politikalarımızın yeni bir yöne gitmesi gerekiyor” diyen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, “Şu ana kadar yaptığımız gibi devam edemeyiz. Ankara’da siyaseten sorumlu isimlerin bu politikaların sonuçsuz kalmayacağını anlaması için şu ana kadar olduğundan daha açık davranmalıyız” ifadelerini kullandı.

Seyahat uyarısı: herkes için riskli

Gabriel, Türkiye’ye seyahat uyarısında güncelleme yapıldığını da açıkladı. Buna göre, Alman Dışişleri Bakanlığı’nın yenilediği seyahat tavsiyesinde, Alman vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat uyarısı yapılıyor. Gabriel, “Almanya’dan Türkiye’ye giden herkes için riskler var” dedi. Alman bakan,”Özel veya işle ilgili sebeplerden ötürü Türkiye’yi ziyaret edenleri daha dikkatli davranmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı, Berlin’in artık Türkiye’deki Alman yatırımlarını garanti edemeyeceğini söylerken, Gümrük Birliği’nin genişletilmesini şu an için tahayyül edemediğini belirtti.

‘Tango için iki kişi gerekir’

Gabriel, “Türkiye’ye çok sabır gösterdik, tango yapmak için iki kişi gerekir” dedi. Gabriel, Türkiye’nin gözaltına alınan Alman vatandaşları konusunda Almanya’yı her zaman vaktinde uyarmadığını, konsolosluk yetkilileriyle görülme izninin de her zaman garanti edilmediğini söyledi. Gabriel, söz konusu açıklamaların Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüş birliği içinde alındığını da vurguladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica