Siyaset

Adalet ve Cesaret Kurultayı geleceğe ışık tutuyor

Adalet ve Cesaret Kurultayı geleceğe ışık tutuyor Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36’ncı Olağan Adalet ve Cesaret Kurultayı saat 10.30 sıralarında başladı. Salonda boş yer kalmazken Kurultaya ilk gelen Muharrem İnce ve eşine partililer yoğun sevgi gösterisi yaptı. Adalet ve Cesaret Kurultayı geleceğe ışık tutuyor detaylar haberimizde…

Adalet ve Cesaret Kurultayı geleceğe ışık tutuyor

Muharrem İnce ve eşi partilileri selamladı

CHP 36’ncı Olağan Kurultayı büyük bir coşkuyla başlarken salona ilk olarak CHP Yalova Milletvekili İnce ve eşi geldi

İnce’ye sevgi yoğundu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36’ncı Olağan Adalet ve Cesaret Kurultayı saat 10.30 sıralarında başladı. Salonda boş yer kalmazken Kurultaya ilk gelen Muharrem İnce ve eşine partililer yoğun sevgi gösterisi yaptı.

Bir Islık da Sen Çal şarkısı ve Salonda ıslık sesleri

Her an artan Coşku ve heyecanla başlayan kurultayda Bir Islık da Sen Çal şarkısı çalınırken 10 bini aşkın partili ıslıklarıyla salonu inletti.

Coşkulu tezahürat

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi saat 10.50 sıralarında salona girdi. Platformda partilileri selamlayan Kılıçdaroğlu korkunç bir tezahüratla karşılaştı.

Kılıçdaroğlu Kurultay açış konuşması için kürsüde…

CHP lideri Kılıçdaroğlu; “İki değerli yoldaşımız aramızda yok birincisi Deniz Baykal. Tedavi görüyor. Bütün dualarımız onunla. Ve aramızda olmayan Milletvekili olan Enis Berberoğlu. Enis Berberoğlu hakkın, hukukun ve adaletin olmadığı bir ülkede hiçbir gerekçe gösterilmeden esir edilmiştir. Hiç kimse şu gerçeği unutmasın MİT TIR’ları raporunu tutan hakim ve savcılar şu an FETÖ davasından tutuklu. Terör örgütlerine devleti temsil edeceksiniz sonra bunun intikamını Enis Berberoğlu’nu hapse atacaksınız. İstediğiniz kadar üzerimize gelin. Biz bildiğimiz yoldan asla geri dönmeyeceğiz. Çünkü biz Kuvay-ı Milliyiz” dedi.

Büyükerşen Divan Başkanı

CHP Genel Başkanı eline ulaşan dilekçeyi okudu. Kılıçdaroğlu, “Divan başkanlığı için Sayın Yılmaz Büyükerşen öneriliyor. Oylarınıza sunuyorum” açıklamasını yaptı. Büyükerşen oy birliği ile divan başkanı seçildi. Büyükerşen konuşmasında; Afrin başta olmak üzere tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Kılıçdaroğlu kurultaya seslendi:

“Terör örgütü tarafından Şavşat’a giderken CHP Genel Başkanına saldırıyı düşünün. 35 yıldır çözülemeyen terör sorununu çözecek tek parti CHP’dir. Millete sözüm var. Dört yılda terörü bitiremezsem siyaseti bırakırım. Dış sorunumuz var. Neden Suriye’nin iç işlerine karıştınız? Neden su bidonu ile değil de benzin bidonuyla Suriye’ye gittiniz? İnsanlar katledildi. Türkiye’de 3,5 milyon Suriyeli var. Her terör örgütü ve egemen güçler tarafından her talimatı yerine getirdiniz ama yalnız bırakıldınız. Sonra da utanmadan aldatıldım diyorsun. Utanmadan Lozanı tartışmaya açıyorsun. Sen Sevr’i mi özledin? Lozan Milli Kurtuluş Savaşımızın onur belgesidir. Bunu hiç kimseye tahsis etmeyiz. Dış politikayı kesinlikle millileştireceğiz. Bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız” dedi.

“En düşük öğretmen aylığı yoksulluk sınırının üstünde olacak”

Eğitim politikasına da değinen Kılıçdaroğlu, her bakana göre stratejinin değiştirilmesini eleştirdi. Mevcut hükümetin eğitim politikasının olmadığını iddia etti. Kılıçdaroğlu; “Eğitimi köreltilen bir ülkenin geleceği yoktur. Bütün öğretmenleri toplumun en saygın kişisi haline getireceğiz. Öğretmenler için meslek kanunu çıkartacağız. En düşük öğretmen aylığı yoksulluk sınırının üstünde olacak. TÜİK’in Aralık ayı yoksulluk sınırı rakamı 5 bin 200 lira civarında. Taşımalı eğitime kesinlikle son vereceğiz. Ferhat ile Şirin’i buluşturur gibi öğretmenle öğrenciyi buluşturacağız” diye konuştu.

“Biz Köroğlu’yuz Köroğlu…”

Adalet yürüyüşüne de değinen Kılıçdaroğlu; “Bize yürüyemezsiniz, Ankara’yı, Bolu’yu geçemezsiniz dediler. Biz Köroğlu’yuz Köroğlu” dedi.

“İktidar olduğumuzda bütün duvarları yıkacağız”

“Biz 432 kilometrenin her metresini onurla, gururla yürüdük. Maltepe’de miting yaptık. Bütün dünyada haber oldu. Maltepe’de bir duvar vardı. Size söz veriyorum. İktidar olduğumuzda bütün duvarları yıkacağız. Bizden korkuyorlar. Biz onları ve feriştahlarını deviririz.”

Toplumsal uzlaşmaya dayalı yeni bir anayasaya ihtiyaç var

“Bu kurultaydan sonra köylere gideceksiniz. Bizlere ne düşüyor diye soracaksınız. Sizlere görevler vereceğim. Birinci göreviniz huzuru her yerde savunacaksınız. Bu ülkenin adalete ihtiyacı var, her yerde savunacaksınız. Bu ülkenin demokrasiye ihtiyacı var, her yerde savunacaksınız. Bu ülkenin darbe hukukundan arınmış, toplumsal uzlaşmaya dayalı yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Bunu her arkadaşımız ezberleyecek. Her yerde her ortamda savunacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden huzur, demokrasiyi, hukuku, yeni anayasayla birlikte savunacağız. Hakkı, hukuku ve adaleti sonuna kadar savunacağız. Mazlumun ve mağdurun yanında olacağız. Bu altı temel görevi yerine getirdiğinizde tek adam rejimi bitecek” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica