Siyaset

Adaylığımdan rahatsızlık duyan bir kesim var

Adaylığımdan rahatsızlık duyan bir kesim var Meslektaşlarının haklarını yargı karşısında da savunmaktan geri kalmayan Yıldız, adaylık açıklamasının ardından kendisine yönelik ‘itibarsızlaştırma’ hareketi başladığını dile getirdi. detaylar haberimizde…

Adaylığımdan rahatsızlık duyan bir kesim var

KSMMMO genel kurulunda belirlenecek olan başkanlık seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Savaş Yıldız’ın adaylığının ayak oyunlarıyla engellenmek istendiği ileri sürüldü.

KSMMMO başkanlık yarışında bende varım diyerek geçtiğimiz günlerde aday olduğunu açıklayan Savaş Yıldız’ın önü kesilmek mi isteniyor?

Yönetimlerin haksız uygulamalarına karşı sessiz kalmayan Savaş Yıldız, uygulamalarla mücadele ederken, yargı sürecinde sürdürdüğü mücadeleyi kazanmış.

İlimizin yetiştirdiği kaliteli insanlardan biri olan Savaş Yıldız, meslektaşlarına yapılan haksızlıklara duyarsız kalmayı “haksızlıklara karşı susan dilsiz şeytandır” diyor.

Meslek erbabı meslektaşlarının haklarını yargı karşısında da savunmaktan geri kalmayan Yıldız, adaylık açıklamasının ardından kendisine yönelik ‘itibarsızlaştırma’ hareketi başladığını dile getirdi.

“Mesnetsiz iddialarla açılan soruşturmalar”

Yıldız; “hakkımda başlatılan itibarsızlaştırma çalışmaları yeni bir şey değil. Geçmişte genel kurul konuşmalarımızın etkisini hazmedemeyenler daha sonra iftira ithamlarıyla sürdürdüler. Ama yıldıramayacaklar. Hakkımda mesnetsiz iddialarla açılan soruşturmalar var ve ben bütün bunları bertaraf ettim. Ama bundan sonra ben bu çıkar guruplarının ateşine çomak sokacağım ve yargı önünde hesaplaşacağım” dedi.

“Mücadelemden geri adım atmayacağım”

Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: “Basın mensubu arkadaşlarım, sizlere şimdilik söyleyemeyeceğim öyle hukuksuzluklar yaşanıyor ki, ilerleyen günlerde bazılarını paylaşırım. Şimdilik şunu söyleyebilirim. Meslektaşlarımın yarısından fazlası hakkında açılmış ve sonuçlanmış disiplin soruşturması ve cezaları bulunmaktadır. Ben bu mağdur arkadaşlarımın yanında durduğum için bizim odamızın üyesi olmayan bir zat tarafından yüzlerce üyemizin ortasında ‘şu Savaş’ı bir türlü ihraç edemediniz’ kumpaslarına varana kadar tehdit altındayım. Ama mücadelemden geri adım atmayacağım. Mağdurun sesi olup, demokratik bir meslek odasının kurumlaşması için eğitimli ve düşünen insanlarla yol yürüyeceğim. Mesleki zorluklarımızı aşmak için döneme damga vuracak bir oda konumuna yükseleceğimizden hiçbir meslektaşımın şüphesi olmasın.

“İftiralardan uzak ve…”

Şimdilik dört adayın yarışıyor gözüktüğü KSMMMO seçimlerine yaklaşık iki aylık bir süre kaldı. Bu süre içinde hiçbir aday arkadaşımı ‘itibarsızlaştırılması’nın içinde olmayacağım ve karşısında durmaya devam edeceğim. Demokratik olmayan, hukuk ve adalete sığmayan davranışlarla süreç götürenlerin karşısında olacağım. Odamıza zarar verecek hiçbir hareket içinde olmayacağımı arkadaşlarım çok iyi bilirler. İftiralardan uzak ve oda üyelerimizin özgür iradeleriyle tercih yapacakları bir süreç yaşama ve yaşatma isteğim var. Tüm aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica