Genel

Afrin harekatıyla ilgili açıklamamıza başka ifadeler eklenmiş

Afrin harekatıyla ilgili açıklamamıza başka ifadeler eklenmiş TTB, Cumhurbaşkanı Erdoğan kendilerine yönelik sözlerinin ardından açıklama yaptı. Açıklamada, “Devletin en yetkili makamlarının açıkladıkları görüşler kimileri için TTB Merkez Konseyi’nin hedef olarak algılanması tehlikesini de içermektedir” denildi. Ayrıca, Afrin harekatıyla ilgili açıklamaya, başka ifadeler eklenerek, TTB’nin hedef gösterildiği belirtildi. Afrin harekatıyla ilgili açıklamamıza başka ifadeler eklenmiş detaylar haberimizde…

Afrin harekatıyla ilgili açıklamamıza başka ifadeler eklenmiş

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından açıklama yaptı.

TTB Merkez Konseyi yazılı açıklama yaptı

TTB Merkez Konseyi imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, 24 Ocak’ta Afrin harekatıyla ilgili açıklamalarına, metinde yer almayan ifadeler eklendiği belirtildi.

“Metinde yer almayan ifadeler eklenerek hedef gösteriliyoruz”

Açıklamada, “İki gün içerisinde tarafımıza farklı tepkiler ulaşmıştır. Açıklamamızı olumlayan ve destekleyen birçok geri bildirimin yanında, metinde yer almayan ifadeler eklenerek hedef gösteren ve adeta bir lince davetiye çıkaran söylemler ve tehditler de söz konusudur” denildi.

“Oradaki görevliler bizim de canımızdır”

Tepkilerin dikkatle dinlendiği belirtilen açıklanmada, “Öncelikle tekrarlanması gereken TTB Merkez Konseyi’nin açıklaması halen sınır ötesinde bulunan çocuklarımızı, onların ana, baba ve yakınlarını da gözeterek, büyük bir özenle, hiçbir insana hürmetsizlik etmeyen bir üslupla kaleme alınmıştır. Orada görevli bulunan insanlar tepki gösterenler kadar bizim de canımızdır. TTB Merkez Konseyi bu anlamda kendisi hakkında yapılan çarpıtmaları reddetmektedir” ifadelerine yer verildi.

“Kamu otoritesi herkesin can güvenliğini sağlamakla sorumlu”

Tepkilerin saldırılara yol açabilecek çağrılara dönüştüğü ifade edilen açıklama, şöyle devam etti:

“TTB Merkez Konseyi’nin hedef olarak algılanması tehlikesi”

“Tepkilerin kimi provokatif saldırılara da meydan verecek çağrılara, hedef göstermelere dönüştüğünü üzülerek duyuyor, görüyor, yaşıyoruz. Son olarak devletin en yetkili makamlarının açıkladıkları görüşler kimileri için TTB Merkez Konseyi’nin hedef olarak algılanması tehlikesini de içermektedir.”

“Özgür, demokratik ve barış içerisinde bir Türkiye”

“TTB Merkez Konseyi bu bilgiler ışığında kamu otoritesine herkesin can güvenliğini güvence altına alacağı ve hiç kimseyi dışlamadan görüşlerini ifade edebileceği bir ortamı tesis etme görevini yerine getirme sorumluluğunu hatırlatır, bu vesileyle özgür, demokratik ve barış içerisinde bir Türkiye ve dünya özlemimizi bir kez daha paylaşırız.”

Erdoğan: Terörist Seviciler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada, “Bugün operasyonun 7. günü. 343 terörist etkisiz hale getirildi. Bundan rahatsız olan, sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim savaşa hayır diye kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar barışa evet dediklerini duymadık. İçeride olan terör uygulayıcılarına yönelik en ufak açıklama duyduk mu? Duymadık. Bunlar bu işin içindeler” demişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica