Genel

Ahlaksızlık sizin kafanızda

Ahlaksızlık sizin kafanızda Şarkıcı Hadise klibinde küvete girdiği ‘Sıfır Tolerans’ şarkısının erotik bulunmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Ülkemizde kadın erkek ayrımının had safhada olduğu bir dönemde cesurca tepkisini ortaya koyan Hadise, “Erkektir yapar, kadındır susar zihniyetine karşıyım. Bir kadın olarak buna boyun eğmiyorum. Ahlaksızlık sizin kafanızda” dedi. Ahlaksızlık sizin kafanızda detaylar haberimizde…

Ahlaksızlık sizin kafanızda

“Fransız manken Aurelien Muller ile kamera karşısına geçen şarkıcı Hadise, klibi hakkında yapılan ‘erotik’ yorumlarına büyük tepki”

‘Sıfır Tolerens’ adlı şarkısının klibi için Fransız manken Aurelien Muller ile kamera karşısına geçen şarkıcı Hadise, klibi hakkında yapılan ‘erotik’ yorumlarına büyük tepki gösterdi.

İşte Hadise’nin klibiyle ilgili yakıştırmalara verdiği o cevap:

“Bir kadın bir aşkı anlatan ve yansıtan sahneler çekince ‘erotik’ oluyor ama erkek sanatçılarımız istedikleri gibi kadın mankenler/oyuncularla çektikleri sahneler nedense hiç ama hiç ‘erotik’ kategorisine girmiyor”

“Ben klibime verilen ‘erotik’ damgasına katılmam ve izin vermem! Bir kadın bir aşkı anlatan ve yansıtan sahneler çekince ‘erotik’ oluyor ama erkek sanatçılarımız istedikleri gibi kadın mankenler/oyuncularla çektikleri sahneler nedense hiç ama hiç ‘erotik’ kategorisine girmiyor. Ben bir kadın olarak buna boyun eğmek zorunda mıyım? HAYIR. “Erkektir yapar, kadındır susar” zihniyetine sonuna kadar karşı çıkıyorum! Maalesef ülkemizde kadın erkek ayrımı 2018 yılında bu kadar yoğun bir şekilde var ise, işimiz zor. Ama ben bir kadın olarak bunun için savaşmaya ve özgürce sanatımı yapmaya ve yaşamaya devam edeceğim.”

“Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz”

Ayrıca RTÜK de klibi yayınlayan müzik kanalları Power Türk, Dream Türk, Viva, Kral Pop kanallarına reklam gelirinin yüzde 2’si kadar para cezası vermişti. Cezanın nedeni olarak ise “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz” denilmişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica