Ekonomi

İhracatta geleceğin 6 yeni mesleği

İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) başlattığı ihracat seferberliği kapsamında sektöre kazandıracağı 6 yeni meslek dalı ile Türkiye’deki genç işsizlik sorununa çözüm olmayı hedefliyor.

İSTANBUL (İGFA) – Yeni dünya düzeninin en önemli aktörleri arasında yer alan gençlere uygun olarak tasarlanan meslek grupları ile istihdam Türkiye’de bir sorun olmaktan çıkacak. İGEME geliştirdiği meslek kolları ile uzun dönemde ihracatçıların ve Kobilerin iş gücü ihtiyacını karşılamayı planlıyor.

Hemen her mezun olan gencin iş bulabileceği bu meslek dalları sayesinde Türkiye’de işsizlik sorun olmaktan çıkacak aynı zamanda dış ticaret sektöründe oluşan işi bilen iş gücü ihtiyacı da karşılanmış olacak.

İHRACATTA GELECEĞİN 6 MESLEĞİ

İhracat seferberliği kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda sektörün ihtiyaçları göz önüne alınarak belirlenen meslek dalları şunlar oldu:

  • İhracat ve Ticari İstihbarat Mühendisliği
  • Sağlık Turizmi Uzmanlığı
  • İş Geliştirme Teşvik ve Hibe Koçu
  • Kobi Danışmanlığı ve Rehberliği
  • E-ticaret ve E-ihracat Girişim Koçu
  • Dijital Pazarlama ve Reklam Mühendisliği

İGEME CEO’su Murat Işık, geliştirilen 6 yeni meslek dalı ile ilgili olarak; 21.yy’ın hızına ayak uydurmaya çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’de gelecek adına korkutan bir işsizlik oranı var. İhracat seferberliği ile sadece ihracatçıların değil tüm Türkiye’nin başarısını hedefliyoruz. Geliştirdiğimiz meslek dalları ile sektörün ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayabiliriz. Bu projenin 500 bin yeni istihdam imkânı sağlamasını hedefliyoruz. Bir taşta iki kuş vurarak sürdürülebilir bir başarı modeli oluşturacağız. İhracat seferberliği ile oluşturmayı hedeflediğimiz bu başarı modelinde gençlere çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica