Sağlık

Aile Sağlığı Merkezleri Çalışanları Yalnız Değildir

Aile Sağlığı Merkezleri Çalışanları Yalnız Değildir

Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) görev yapan Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanlarına İdareler sorun çıkartma yerine, çalışanları sorunlarına çözüm üretmeli – akarhaber

SORUNLAR TESPİT EDİLDİ

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Aile Hekimliği Komisyon üyesi Aile Sağlığı Çalışanları yeni çalışma yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Aile Hekimliği Komisyon üyesi Aile Sağlığı Çalışanı Filiz Çömlek, Şengül Özgür, Zinet Kurt ve Aile Hekimi Ahmet Murat Kazan katıldı. Toplantıda ASM Aile Hekimi ile birlikte ekip olarak görev yapan Aile Sağlığı Çalışanlarının çalışma hayatında yaşamış oldukları sorunlar tespit edildi. Toplantı sonrasında Şube Bakanı Ömer Çeker açıklama yaptı.

İDARECİLERİ UYARIYORUZ

Şube Bakanı Ömer Çeker yaptığı açıklamada, “Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte Aile Hekimliği Komisyon üyesi Aile Sağlığı Çalışanları ile 2023 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdik. Yapılan toplantı neticesinde sorunları her gecen gün arttığını, artan sorunlara çözüm üretmesi gereken idarecilerin ise çalışma hayatını kolaylaştırma yerine daha da zorlaştırdığını görmekteyiz. Görev tanımları dışına çıkarak çalışanlar hakkında usulsüz işlem tesis ettikleri çalışanlar tarafından sendikaya intikal ettirilmektedir. Usulsüz işlem tesis etmekte ısrarcı olan idarecileri buradan uyarıyoruz.

SAHİPSİZ DEĞİL!

ASM çalışanları sahipsiz değildir. Görev tanımları dışına çıkarak Kanun ve Yönetmenliklerin, Yönergelerin idarelere vermediği yetkileri kullanarak çalışanı canından bezdirecek iş ve işlem tesis etmeye çalışmayın. ASM’de yapılan denetimlerde tutulan tutanakların bir nüshasını muhataplarına bırakın. Sendika olarak usulsüz işlemlerin takipçisi olacağız. Türk Sağlık Sen olarak gerçekleştirdiğimiz toplantıda tespit ettiğimiz sorunlar ve çözümleri hakkında ilgili kurum ve kuruluşlar ile iletişime geçeceğimiz gibi resmi başvurularımızı da yapacağız. Aile Sağlığı Çalışanlarının taban ve teşvik ödemeleri yükseltilmeli. ASM çalışanlarının sorunları çözülene kadar mücadelemiz devam edecektir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica