İGF

Aile ve Sosyal Hizmetler’den eğitim için ‘sosyal’ kaynak

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, salgın döneminde ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması ve eğitimlerinin desteklenmesi amacıyla bin üç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı’na toplamda 186 milyon TL kaynak aktaracaklarını duyurdu.
 
Dönemsel ihtiyaç sahibi olan ailelere yönelik yapılan yardıma ilişkin Bakan Yanık, çocukların eğitimlerini desteklemek için böyle bir yardımda bulunduklarını belirterek, hâlihazırda SYDV’lere her ay düzenli kaynak aktararak ihtiyaç sahibi ailelerimize nakdi ve ayni yardımlar yaptıklarını ve yapacakları bu yardımla önceliklerinin çocukların eğitimden uzak kalmaması olacağını söyledi. Bakan Yanık, tüm il ve ilçelerde bulunan SYDV’lerimizin belirlemiş olduğu ihtiyaçlara göre aktarılan kaynağın nakdi olarak verilmesinin yanı sıra ayakkabı, bot, kışlık kıyafet şeklinde dağıtılabileceğini kaydetti.

Bakan Yanık, COVID-19 pandemisinin vatandaşların üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için tüm imkanların seferber edildiğini sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica