İGF

AK Parti Aksaray Kadın Kolları’nda Ferhan Polat’a güvenoyu

AK Parti Aksaray Kadın Kolları’nın 6’ncı Olağan Genel Kurulu’nda Ferhan Polat güven tazeledi.

AKSARAY (İGFA) – Aksaray Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye Milletvekili Cengiz Aydoğdu , Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy,  İGM Başkanı Mehmet Tüzün, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ümmügülsüm Ümütlü, Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkan yardımcısı Canan Baran İzgi, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Kılıç, 22. Dönem Milletvekili Ahmet Yaşar, 26. Dönem Mustafa Serdengeçti, önceki dönem İl Başkanları Şaban Bostan, Fatih Yıldırıcı, İlçe ve Belde Belediye başkanları, İlçe Başkanları, MHP Kadın Kolları Başkanı Nermin Fidan, İGM, BMÜ ve yönetim kurulu üyeleri ile teşkilat mensupları ve kadın kolları delegeleri katıldı.

Pandemi tedbirlerine riayet edilerek yapılan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile divan heyetinin seçilmesiyle başladı. Divanın belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği görüntülü mesaj izletildi.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Aksaray Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, kadın kolları olarak en geniş, en donanımlı kadrolara sahip olan partilerinin 5 milyon 270 bin kadın üyesi bulunduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletin huzuru ve geleceği için gecesini gündüzüne katıp, her türlü güçlük ve iftiralar karşısında, bunca engellemelere rağmen dimdik durarak yılmadan çalışıyorsa bizler de gayret etmeliyiz. Sultan Tuğrul olmadığında ardında ordu hazırlığı yapan Sultan Can Hatun, Süleyman Şahın yanında dimdik duran Hayme HatunKurtuluş Savaşında mücadele eden Nene Hatun ve adını sayamadığımız şanlı tarihimize ismini altın harflerle yazdırmış kadınların torunlarıyız biz” dedi.

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ise, kurulduğu günden itibaren kadınları siyasetin öznesi yapan, değer veren, ülkemize çağ atlatan  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı çatı altında siyaset yapıyor olmanın engin gururunu hep birlikte yaşamaya devam ettiklerini söyledi.

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu da, İl Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat ile de AK davalarının temel taşı olan kadınların birlik içerisinde fedakarca emek verdiklerini belirtti.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ise, AK Parti’de yer alan 5 milyon 270 bin kadın üyenin partinin en ihtisaslı, donanımlı ve özel işleri yapan grubunu teşkil ettiğini söyledi. Dinçer, güven tazeleyen Ferhan Polat’ı tebrik etti.

Önceki dönem Milletvekili Ahmet Yaşar da, kadınların hayatın her alanında önemli bir yükün altında olduğunu kaydederek, “Davamızda da hanımlar yine önlerde ilerliyor, mücadele ediyor” diyerek kadın kolları kongresinin hayırlı olmasını diledi.

Kongreye canlı bağlantı ile katılan Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam ise, 19 yıllık iktidarları döneminde kadınlara yönelik büyük hizmetlerde bulunduklarını belirterek ana muhalefet partisinde görevli kadınlara seslendi. CHP’li kadınların kendi örgütlerindeki tecavüz ve taciz olaylarına neden ses çıkarmadıklarını soran Lütfiye Selva Çam, ayrıca kadın derneklerine de bunları dillendirme çağrısında bulundu. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam gerek milletvekili gerek belediye başkanı ve belediye meclis üyeliklerinde görevli kadın sayısının da kendi dönemlerinde arttığına dikkat çekti.

Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ümütlü de yaptığı konuşmada, kongrede güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Ferhan Polat’ı ve yönetimini tebrik ederek başarılar diledi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından okunan faaliyet raporu ibraz edildi ve seçimlere geçildi. Tek adayın yer aldığı kongre sonrasında Ferhan Polat delegelerin oylarıyla yeniden AK Parti Aksaray Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica