Siyaset

Ak partiden ‘Man Belgeleri’ intikam operasyonu

Ak partiden ‘Man Belgeleri’ intikam operasyonu Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına karar verildi. Belediye binası önünde açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, “Siz ne yaparsanız yapın, İstanbul’u alacağız, sizi de seçimle göndereceğiz.” dedi. Ak partiden ‘Man Belgeleri’ intikam operasyonu detaylar haberimizde…

Ak partiden ‘Man Belgeleri’ intikam operasyonu

Londra’da bulunan Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alındığı haberini öğrendikten sonra telefonla kurmaylarından bilgi aldı. Operasyonun amacının Kılıçdaroğlu olduğu ve Erdoğan’ın çocukları ve yakınlarına yönelik açıklamaları nedeniyle, “aynı yöntemle” intikam alınmaya çalışıldığı değerlendirmesi yapıldı. Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye dönmeden açıklama yapmama kararı alırken Londra’daki heyette yer alan Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, açıklama yaparak, karara tepki gösterdi.

“intikam operasyonu”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin uzaklaştırılması, CHP tarafından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Man Adası belgelerini ve Rıza Sarraf ile ilgili Erdoğan’a MİT bilgilendirmesi yapılmasına karşı “intikam operasyonu” olarak değerlendirildi.

“Son dönemde dile getirilen yolsuzluk olaylarının intikamını almaya çalışıyorlar”

Erdoğdu, AKP’nin ne yapmaya çalıştığını bildiklerini belirterek, “Son dönemde dile getirilen yolsuzluk olaylarının intikamını almaya çalışıyorlar. Ancak bu şekilde muhalif belediyelerin belediye başkanlarını görevden almak sadece faşist rejimlerde olur. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Halkın oyuyla gelen belediye başkanının İçişleri’nin siyasi talimatlarına kurban etmeyeceğiz” dedi. Erdoğdu, TBMM’de bir araştırma komisyonu kurularak, bütün partilerin belediye başkanlarının araştırılmasını isteyerek, “Hodri meydan, bakalım kimin belediye başkanı temiz ve namuslu görelim” diye konuştu.

Man belgeleri ve Zarrab davasına sıkışan AKP gündem değiştirmek istiyor

CHP milletvekilleri İlgezdi’nin görevden alınmasına tepki gösterdi.

Bülent Öz

İçişleri Bakanı’nın İlgezdi’yi görevden alması CHP’ye yapılan bir mobbingdir. OHAL adı altında yapılan bu mobbingle CHP’yi susturamazsınız.

Yıldız Tur Biçer

İçeride ve dışarıda her türlü yolsuzluk ve hukuksuzlukla tarihin en itibarsız iktidarının sahipleri; rezil belediyelerinin pisliklerini kirli iktidar gücüyle muhalefet belediyelerine sıçratmaya çalışıyor.

Eren Erdem

Parsel parsel peşkeşe imza atmış FETÖ’cüleri bando mızıka ile uğurlarlar, sandıkta kazanamadıkları belediyelere ya kayyım atar ya da görevden alma yoluyla “milli iradeye darbe” yapmaya çalışırlar. Sizden korkan sizin gibi olsun.

Ahmet Akın

CHP’li belediyelere yapılan 2019 Yerel Seçim korkusudur. Kendi yolsuzluklarını, REZAletlerini üst üste koysak buradan Man Adası’na yol olur, gündem değiştirmek için CHP’li belediyeleri kullanıyorlar.

Cemal Canpolat

“Bu AK Parti’nin kendi üstündeki yolsuzluklarını örtbas etmenin, kapatmanın bir operasyonudur. Ataşehir Belediye başkanımız kendisi iki sene önce Cumhuriyet Başsavcılığı’na kendisi için suç duyurusunda bulunmuştur. ‘Gelin hakkımda benimle ilgili çıkan haberleri soruşturunuz.’ diyerek, Cumhuriyet Başsavcılığı’na bizzat il başkanı ile birlikte gidip başvurmuştur. Kendisi ve ailesi her seferinde her gün bir müfettişle karşı karşıyadır. Burada bir tek hedef vardır. Cumhuriyet Halk Partili başarılı belediye başkanlarının başarısını, başarısız gibi gösterme operasyonudur. Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri teslim alma operasyonudur” dedi.

Engin Altay

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasını “Yeni ve tehlikeli bir gerilim sürecine giriyoruz. Tayyip Erdoğan kamplaşmadan ve kutuplaşmadan beslenen bir siyasetçi. Şimdi tam da bunu yapıyor. Bunlar, Türkiye’yi daha büyük bunalımlı günlerin beklediğinin işaretidir” şeklinde değerlendirdi.

İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasına gerekçe olarak “delil karartma olasılığının” gösterildiğini belirten Altay, “Bu operasyon yavuz hırsızın ev sahibini bastırma operasyonudur. Ataşehir Belediyesi’ne belediye personelinden çok İçişleri Bakanlığı personeli ve savcılar geldi gitti. Didiklenmeyen, araştırılmayan bir şey kalmadı. Olmayan delil karartılmaz” dedi.

Araştırılması gereken Man Adası belgeleridir, Sarraf’ın itiraflarıdır. 17- 25 Aralık’ta kapatılan asrın rüşvet ve yolsuzluk sürecidir” dedi.

Battal İlgezdi

Belediyenin önünde kendisini desteklemeye gelenlere seslenen Battal İlgezdi, “Bildiğiniz gibi kendini şikâyet eden ilk belediye başkanı benim. Hodri meydan. Kendi belediye başkanları gitsin kendilerini şikâyet etsin. Bu iddiaların hepsi yargıya taşınmış ve bunlarla ilgili beraat kararı verilmiştir. Evrak karartıyormuşuz. Yargı elinizde, medya elinizde. Varsa kararttığımız bir şey söyleyin. Hukuk burada çökmüştür. Bu bir siyasi tavırdır. Biz buradayız. Belediye başkanı olarak verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Alnım açık. Yüzüm ak” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica