Siyaset

AK Parti’li Çelik’ten Ukrayna krizi açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna krizinde verdiği mesajların dünyada büyük bir yankı uyandırdığını söyledi.

ANKARA (İGFA) – AK Parti’nin MYK toplantısı sonrasında basın açıklaması yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, haftalardır dünyanın Ukrayna merkezli krizi konuştuğuna dikkati çekerek, “Dünyanın en önemli ülkeleri bu krizin bir tarafına hitap edebilen yaklaşım ortaya koyabiliyorlar. Ama cumhurbaşkanımız krizin her iki tarafına hitap eden diplomasi ortaya koyuyor” dedi.

“AB, Rusya-Ukrayna krizinin çözümüne öncülük edemiyor” diyen Çelik, “Türkiye AB’ye büyük bir vizyon katabilir, cumhurbaşkanımızın dediği gibi AB’nin sırtından yük alabilirdi. Ama değerlendiremediler” dedi.

Sedef Kabaş ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çelik, “Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş adlı kişinin yaptığı şey ahlaksız bir davranış biçimdir. Bu ifadelerin kullanılması başlı başına bir ahlak yoksunluğu, pespayeliktir. Bunun fikir hürriyeti ile ilgisi yoktur” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica