Raporlar

Ak Partiyi seçimlere taşıyacak ‘A takımı’ belirlendi

Ak Partiyi seçimlere taşıyacak ‘A takımı’ belirlendi … AK Partide yeni MYK’da görev alacak isimleri açıklandı. Buna göre AK Parti‘de Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, genel başkanvekilliğine getirildi…” detaylar haberimizde…

Ak Partiyi seçimlere taşıyacak ‘A takımı’ belirlendi

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken gazetecilere açıklama yaptı.

Çelik, “Önümüzdeki dönemde 2023-2024 seçimleriyle ilgili olarak bu MKYK’mız partimizin en üst yönetim organı olarak içinden çıkardığı MYK’mızla birlikte bütün bu siyasi süreçleri yönetecek.” ifadesini kullanarak, yeni MYK’da görev alacak isimleri açıkladı.

Buna göre kongrede genel başkanvekili sayısının 2’ye çıkarılmasıyla Binali Yıldırım Genel Başkanvekili oldu. Numan Kurtulmuş da genel başkanvekili olarak yerini korudu. Naci Bostancı Grup Başkanlığı görevini sürdürecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Başkanlığı görevini üstlendi. AK Parti Grup Başkanvekilliklerinde iki isim değişti. Mehmet Muş ve Özlem Zengin’in yerine Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş grup başkanvekilliği görevlerini üstlendi.

Yeni kurulan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığına Ömer İleri, Tanıtım Medya Başkanlığına Hamza Dağ, Sosyal Politikalar Başkanlığını Jülide Sarıeroğlu geldi.

Ak Parti’de Nurettin Canikli Ekonomi İşleri Başkanı, Vedat Demiröz Mali ve İdari İşler Başkanı, Mustafa Şen Ar-Ge Başkanı oldu.

Teşkilat Başkanlığına Erkan Kandemir, Genel Sekreterliğe Fatih Şahin, Siyasi Hukuki İşler Başkanlığına Hayati Yazıcı, Ak Parti İnsan Hakları Başkanlığına Leyla Şahin Usta, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığına Ömer İleri, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığına Çiğdem Karaaslan getirildi. Ali İhsan Yavuz Seçim İşleri Başkanı, Hamza Dağ Tanıtım ve Medya Başkanı, Efkan Ala Dış İlişkiler Başkanı, Mehmet Özhaseki de Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yapacak.

Listenin tamamı:

Ak parti A Takımı
Ak parti A Takımı

“YENİ BİR KADRO İLE AK PARTİ YENİ DÖNEMİ KUCAKLAYACAK”

Geçmiş dönemde görev yapan MKYK’nin tarihi olaylara şahitlik ettiğini vurgulayan Ömer Çelik, şunları söyledi:

“Örneğin 30 yıldır işgal altında olan Karabağ topraklarının kurtarılması şeklindeki bir süreci MKYK üyeleri olarak çok ayrıntılı bir şekilde takip etmiştik. Bu çok tarihi bir olaydı. Nitekim milletimizin büyük arzusu olan Ayasofya’nın yeniden cami olarak işlevine devam etmesi, asli işlevine dönmesi milletimizin büyük bir talebiydi. Geçmiş dönemdeki MKYK’mız bu süreci yakından takip etti, bu süreçle ilgili siyasi tartışmaları yönetti. Yine Doğu Akdeniz’deki gelişmeler hem siyasi tarihimizde hem Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde çok önemli yer edinen, edinmeye devam eden gelişmeler. MKYK’mız partimiz adına bunları da yönetmişti, bütün bu süreçleri.”

Çelik, Diyarbakır annelerinin selamlarını aldıklarını, başlarının üzerine koyduklarını belirterek, “Onların bugün için gönderdiği selamın son derece kıymetli olduğunu biliyoruz” dedi.

Kongrede, Cumhur İttifakı’nın birliğinin ve beraberliğinin altının çizildiğini aktaran Çelik, “Geleceğe dönük irademizin altı çizildi ve bu şekilde milletimizin huzurunda yeni bir kadro ile AK Parti yeni dönemi kucaklayacak. Yeni dönemde bu politikaları MKYK’mız ve MYK’mız takip edecek. Bu MKYK’dan sonra arkadaşlarımız bir tanışma yemeği yiyecekler ve bu güzel günü, bu özel günü bu şekilde tamamlamış olacağız” diye konuştu.

KABİNE REVİZYONU İDDİALARINA YANIT

Çelik, kabine değişikliği tartışmalarına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

“Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın takdirinde bir konu. Benim onunla ilgili var ya da yok demem ya da şu tarihte olacak demem gibi bir şey söz konusu değil. Ama siz de hepiniz bilirsiniz, hepiniz uzun zamandır Ankara’da görev yapıyorsunuz. Bu tip durumlardaki bütün tahminler boşa çıkar, ne zaman yapılacağı, nasıl yapılacağı tamamen Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. O listelerin de her zaman yanlış olduğunu, çoğu kez uydurma olduğunu hepiniz görmüşsünüzdür. Ankara siyasetinin cilvelerinden bir tanesi bu kabine revizyonun ne zaman olacağını düşünmek ve değerlendirmek, bunu konuşmak, bununla ilgili tahminlerde bulunmak. Ama dediğim gibi o, Cumhurbaşkanımızın takdirinde olan bir konudur.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica