Siyaset

Akar: “23 Nisan dünyadaki tüm çocuklar için de özel bir gündür”

Akar: “23 Nisan dünyadaki tüm çocuklar için de özel bir gündür”

TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı:

Cumhuriyetimizin en temel kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının bu yıl 102’inci yılını kutluyoruz.

23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu, bir ulusun uyanışını; esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelemektedir.

Gazi Meclisimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde uçurumun kıyısında olan bir ülkenin bağımsızlık savaşını başarıyla yürütmüş, laik, demokratik, sosyal Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.

Gücünü Türk Ulusuna güveninden ve sevgisinden alan Atatürk’ün, gerek hazırlık aşamasında, gerek savaş sırasında attığı tüm adımlar, Ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük tutkusundan ödün vermeyen ortak düşüncesini yansıtmaktadır.

Gerek TBMM’nin açılışı gerekse Atatürk’ün himayesinde çocuklar için bayram olarak ilan edilmesi, 23 Nisan gününün, ulusumuz için değer kazanmasına, ulusal bilincimizin ve sevincimizin her yıl yediden yetmişe tazelenmesine vesile olmuştur.

Çocuk bayramının bir ulusa mal edilmesi, sadece Türkiye için değil, dünyadaki tüm çocuklar için de bu özel günü anlamlı kılmıştır.

Çocuklarımıza aklın ve bilimin yol göstericiliğinde özgür ve yaratıcı bireyler olabilmeleri için gereken eğitim olanaklarını sağlamak çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel görevlerinden birisidir.

Bu duygularla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

Bıraktığı eserleriyle gönüllerimizde yaşayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha özlem, saygı ve minnetle anıyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica