Ekonomi

Akbulut: “Pandemi uygulamalarının sürelerı̇ yine uzatıldı”

Akbulut: “Pandemi uygulamalarının sürelerı̇ yine uzatıldı” … Akbulut; “İşyeri kiralarında uygulanan yüzde 10 olan stopaj indirimi 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı” dedi. detaylar haberimizde…

Akbulut: “Pandemi uygulamalarının sürelerı̇ yine uzatıldı”

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bazı uygulamaların süresini uzattığından bahseden Kocaeli SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Akbulut, şunları söyledi: “Ülkemizde basit usule tabi 806 bin 871 vatandaşımız ile kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. 1 milyon 239 bin 438 bin kişiyi bulan bu kesime 3 ay süreyle ayda 1.000 TL destek ödemesi yapılacak. Doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimlerden esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar ile faal olan basit usül mükellefler yararlanacak.”

Doğrudan kira desteği 3 ay süre ile yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın doğrudan kira desteğini 3 ay süre ile 1.000.00 TL olacağının açıkladığını ifade eden Kocaeli SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Akbulut, “Covit-19 nedeniyle kısıtlamaya tabi olan gerçek kişi esnaf ve sanatkarlar için, 2.’ci ve 3. fıkra kapsamında işyeri kira olanlar büyükşehir olan illerde 750.00 TL diğer illerde 500.00 TL. olacak. Kira desteği tutarın altında ise, kira tutarı kadar ödeme yapılacak. İşyeri kiralarında uygulanan yüzde 10 olan stopaj indirimi 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı. Ayda 432 milyon liradan toplamda 1 milyar 300 milyon liralık bir kira desteği esnafa hibe olarak verilecek” şeklinde konuştu.

KDV oranlarında yapılan değişiklikler

KDV oranlarında yapılan değişiklikler ile ilgili bilgi veren Kocaeli SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Akbulut, sözlerini şöyle tamamladı: “KDV Oranları İndirimi Süresi 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzadı. Covid-19 aşısı içinde yüzde 1 KDV oranı belirlendi. İşyeri kiralarında uygulanan yüzde 10 olan stopaj indirimi 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı. Yolcu taşımacılığı, küçük ev aletleri bakım ve onarımı, sanatsal ve kültürel faaliyetler, düğün ve nikah organizasyonları, konut temizliği bakım ve onarımı, otomotiv, motosiklet bisiklet küçük bakım ve onarımı, terzi, ütü ve kuru temizleme KDV oranları yüzde 8, yeme içme, sinema, tiyatro ve müze, konaklama KDV oranları ise yüzde 1 olarak belirlendi. Kısa çalışma başvuru süresi 31 Ocak 2021’e, kısa çalışma ödeneği ise 28 Şubat 2021’e kadar uzatıldı.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica