Ekonomi

Akıl durduran 639 milyonluk Dolandırıcılığı yapan bir Polis

Akıl durduran 639 milyonluk Dolandırıcılığı yapan bir Polis Şırnak’ta Selahattin D. isimli polis, Beytüşşebap Mal Müdürlüğü’ne gönderilen 639 milyon lirayı emniyet hesabına aktardı. Parayı almak için bankaya giden Selahattin D., görevlinin şüphelenmesi üzerine kaçtı. Olayla ilgili olarak Selahattin D. yanı sıra bir kişi daha gözaltına alındı. Akıl durduran 639 milyonluk Dolandırıcılığı yapan bir Polis detaylar haberimizde…

Akıl durduran 639 milyonluk Dolandırıcılığı yapan bir Polis

“Banka görevlisinin şüphelenmesi üzerine kaçan polis memuru Selahattin D., gözaltına alındı”

Şırnak’ta, Beytüşşebap Mal Müdürlüğü’ne gönderilen 639 milyon lirayı ilçe emniyet müdürlüğü adına açılan başka hesaba aktarırken, banka görevlisinin şüphelenmesi üzerine kaçan polis memuru Selahattin D., gözaltına alındı. Şüphelinin verdiği ifadenin ardından bir kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

“Mal Müdürlüğü adına gönderilen 639 milyon lirayı Emniyet hesabına aktardı”

Polis memuru Selahattin D., Maliye Bakanlığının Beytüşşebap Mal Müdürlüğü adına gönderilen 639 milyon lirayı, yasalara aykırı olarak Beytüşşebap İlçe Emniyet Müdürlüğü adına açılan başka bir hesaba aktardı.

“Banka memuru, bu miktardaki paranın 17 bin nüfuslu Beytüşşebap için ödenek olarak ayrılmasından şüphelendi…”

Mutemet olarak görev yaptığı belirtilen Selahattin D., parayı almak için Şırnak merkezdeki banka şubesine gitti. Banka memuru, bu miktardaki paranın 17 bin nüfuslu Beytüşşebap için ödenek olarak ayrılmasından şüphelendi ve işlem durdurularak Beytüşşebap Emniyet Müdürü’ne haber verildi. Selahattin D. ise bu sırada kaçtı.

“Daha önce de 7 milyon lirayı zimmetin geçirdiği öne sürülen Selahattin D.’nin, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan ve sonrasında göreve iade edildiği öğrenildi”

Selahattin D., Şırnak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Selahattin D.’nin verdiği ifadenin ardından Beytüşşebap’ta bir kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Daha önce de 7 milyon lirayı zimmetin geçirdiği öne sürülen Selahattin D.’nin, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan ve sonrasında göreve iade edildiği öğrenildi.

“Dört kişilik denetim ekibi soruşturma kapsamında inceleme ve araştırmalarını sürdürüyor”

Maliye ve İçişleri Bakanlığı müfettişleri ile uzmanlarından oluşan dört kişilik denetim ekibi soruşturma kapsamında inceleme ve araştırmalarını sürdürüyor. Ayrıca Beytüşşebap Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica