Genel

Akkuyu temel atma töreninden önce Valilikten eylem yasağı geldi

Akkuyu temel atma töreninden önce Valilikten eylem yasağı geldi Yapılan açıklamada, “İlimizden ve çevre illerden protesto amacıyla gelecek olan grupların Büyükeceli Mahallesi gidişleri/girişleri valilik makamının 02/04/2018 tarih ve 2018/1419 sayılı olurları ile 03/04/2018 günü saat 19.00’a kadar yasaklanmıştır” denildi. Akkuyu temel atma töreninden önce Valilikten eylem yasağı geldi detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Akkuyu temel atma töreninden önce Valilikten eylem yasağı geldi

Büyükeceli Mahallesi’ne gidişler yasaklandı

Mersin Valiliği, Akkuyu Nükleer Santrali’nin bugün gerçekleştirilecek temel atma töreni boyunca olası protestoların önüne geçmek için santralin inşa edileceği Büyükeceli Mahallesi’ne gidişleri yasakladı. Bölgeye gitmek isteyen Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyelerinin gidişlerine izin verilmedi.

“Temel atma törenine AKP genel başkanı ve cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, törene Ankara’dan telekonferans yönetimiyle katılacak”

Mersin’in Gülnar ilçesine Büyükeceli Mahallesi’nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinin temeli bugün atılacak. Temel atma töreni için Mersin’e gitmeyecek olan AKP genel başkanı ve cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, törene Ankara’dan telekonferans yönetimiyle katılacak.

Mersin valiliği tören bahanesiyle kentte gün boyu eylem yasağı getirdi

Mersin Valiliği, tören nedeniyle kentte bir gün boyunca her türlü eylem ve etkinliği yasakladığını duyurdu.

“İlimizden ve çevre illerden protesto amacıyla gelecek olan grupların Büyükeceli Mahallesi gidişleri/girişleri…”

Yapılan açıklamada, “İlimizden ve çevre illerden protesto amacıyla gelecek olan grupların Büyükeceli Mahallesi gidişleri/girişleri valilik makamının 02/04/2018 tarih ve 2018/1419 sayılı olurları ile 03/04/2018 günü saat 19.00’a kadar yasaklanmıştır” denildi.

“Santral inşasını protesto etmek için bölgeye gitmek isteyen…”

Alınan karar doğrultusunda santral inşasını protesto etmek için bölgeye gitmek isteyen Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyeleri engellendi.

“Platform üyeleri engellemeyi “Nükleer santral istemiyoruz” ve “Nükleere inat yaşasın hayat” sloganlarıyla protesto etti”

Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen NKP üyeleri, buradan otobüsle temel atma törenine gitmek istedi. Ancak polis otobüsün gidişine izin vermedi. Bunun üzerine platform üyeleri engellemeyi “Nükleer santral istemiyoruz” ve “Nükleere inat yaşasın hayat” sloganlarıyla protesto etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica