Bilim-Teknoloji

‘Aklınla 1000 Yaşa’ yarışması kayıtları devam ediyor

‘Aklınla 1000 Yaşa’ yarışması Kocaeli genelindeki 4’üncü sınıf öğrencilerinin katılabileceği ödüllü zekâ oyunu yarışması ‘Aklınla 1000 Yaşa’ için kayıtlar 2 Aralık 2018 tarihinde sona erecek. ‘Aklınla 1000 Yaşa’ yarışması detaylar haberimizde…

‘Aklınla 1000 Yaşa’ yarışması …

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak ilk ve ortaokullara yönelik faaliyet gösteren Bilgievleri, geçen yıl 15 bin üzerinde öğrencinin katıldığı ‘Aklınla 1000 Yaşa’ yarışmasını yoğun talep üzerine bir kez daha düzenliyor. Kocaeli’nde eğitim gören dördüncü sınıf öğrencilerinin katılabileceği ödüllü zekâ oyunları yarışmasında, öğrencilerin zekâ oyunlarına ilgisinin arttırılması hedefleniyor. Bu yarışmayla tablet, telefon, bilgisayar gibi teknolojik aletlerin tahrip ettiği çocukların, zekâ oyunlarıyla alternatif bularak gelişimlerini olumlu yönde artırmaları bekleniyor.

Başvurular internet üzerinden…

Yarışmaya katılacak 4’üncü sınıf öğrencilerin sorumlu öğretmenleri, yarışma tanıtım semineri için başvuruları http://aklinla1000yasa.kocaeli.bel.tr üzerinden gerçekleştirebilecek. Link üzerindeki katılım formunun en geç 2 Aralık tarihine kadar doldurulması gerekiyor. Başvuru, kayıtların ve eğitmenlere verilecek eğitim seminerinin ardından tüm katılımcılar tarafından yarışma hazırlıklarına başlanacak. Ocak ayı içerisinde okullarda ön eleme heyecanı yaşanacak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenmiş mekânlarda şubat ayında yarışmanın yarı finali, mart ayında ise final heyecanı yaşanacak.

“Sadece dördüncü sınıflar”

Kocaeli genelindeki tüm resmi ve özel ilkokulların, 4’üncü sınıf öğrencileri yarışmaya katılabilecek. Yarışmaya her öğrenci bireysel olarak katılacak. Her okul 4’üncü sınıf şube sayısının en fazla 10 katı kadar öğrenci ile yarışmaya katılabilecek. ‘Aklınla 1000 Yaşa’ zekâ oyunları yarışmasında dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okullara ödül verilecek. Birinci, ikinci ve üçüncü olan okullara ise Zekâ Oyunları Sınıfı yapılacak.

Öğrenci Ödülleri:

Birinci: 3.000 TL
İkinci: 2.000 TL
Üçüncü: 1.000 TL
Mansiyon (4. ve 10. arası) : 500 TL
*Yarışmaya katılan öğrencilere sürpriz hediyeler verilecektir.

Öğretmen Ödülleri:

İlk 10. sırada
Öğrencisi olan öğretmenler: 500 TL

Okul Ödülleri:

Birinci: Zekâ Oyunları Sınıfı
İkinci: Zekâ Oyunları Sınıfı
Üçüncü: Zekâ Oyunları Sınıfı

Son gün 2 Aralık…

Ödüllü zekâ oyunları yarışması için 12 Kasım’dan beri devam eden başvurular 2 Aralık tarihinde son bulacaktır. Kent genelinde hizmet veren dördüncü sınıf öğretmenleri http://aklinla1000yasa.kocaeli.bel.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Yarışma şartları:

1. Yarışmaya Kocaeli ili genelinde 327 ilkokulda eğitim gören 4’üncü sınıf öğrenciler katılacaktır.
2. Öğrencilerin yarışma sırasında okul kimliğini yanında bulundurmaları gerekmektedir.
3. Yarışmaya katılacak okullar başvuru önceliğine göre belirlenir.
4. Yarışmaya katılmak için başvuran ancak daha sonra katılmaktan vazgeçenlerin bilgi vermesi gerekmektedir. Yarışmaya gelmeyen okulların yerine yedek olarak seçilen okullar alınacaktır.
5. Yarışma ile ilgili bilgilendirme seminerleri 6-7 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleşecektir. Yarışmaya başvuran öğretmenlerimizin, bilgilendirme seminerlerine katılım durumlarını başvuru esnasında belirtmeleri gerekmektedir.
6. Her sınıf öğretmeninin kendi sınıfındaki öğrenciler için yarışmaya başvurmaları gerekmektedir.
7. Sadece öğretmenlerin yaptığı başvurular kabul edilecektir.
8. Ön eleme sınavı şube öğretmenleri tarafından kendi sınıflarında uygulanacak ve her sınıf şubesinin sınav başarısına göre ilk 2 öğrencisi yarı final yarışmasına katılmaya hak kazanacaktır.
9. Her şubeden yarışmaya katılacak öğrenci sayıları başvuran öğretmen sayısına göre yarışma kurulu tarafından artırılabilir ya da azaltabilir.
10. Yarışmanın yarı finali, aklinla1000yasa.kocaeli.bel.tr adresinde duyurulacak sınav merkezlerinde yapılacaktır.
11. Yarışma Finali ve Ödül töreni aklinla1000yasa.kocaeli.bel.tr adresinde duyurulacak bir sınav merkezinde yapılacaktır.
12. Puanlama ile ilgili bilgiler soru kitapçığında verilecektir.
13. Yarışmaya kayıt yaptıran öğretmenler ve öğrenciler yarışma öncesinde internet sitesinde duyurulacaktır.
14. Yarışma programı ve yarışmada çıkacak soru türlerinin açıklandığı “Yönerge Dosyası” 26 Kasım 2018 tarihinde aklinla1000yasa.kocaeli.bel.tr internet sitesinde duyurulacaktır.

Değerlendirme standartları…

Yarışma sorularının hazırlanması ve değerlendirilmesi Türkiye Zekâ Vakfı tarafından, Türkiye Zekâ Oyunları Yarışması standartlarına göre yapılacaktır. Ayrıntılı bilgi yönerge kitapçığında katılımcılarla paylaşılacaktır.

Yarışma takvimi…

12 Kasım – 02 Aralık 2018: Yarışma başvuru tarihleri
06-07 Aralık 2018: Öğretmen seminer tarihleri
10-14 Aralık 2018: Çalışma Kitabının başvuru yapan eğitmenlere teslim tarihleri.
14 Ocak 2019: Ön eleme sınavının pdf olarak okullara gönderilme tarihi.
04-08 Şubat 2019: Ön eleme sınavında başarılı olan öğrencilerin isimlerinin, aklinla1000yasa.kocaeli.bel.tr adresindeki forma sınıf öğretmenleri tarafından girilme tarihleri.
16 Şubat 2019: Belirlenecek sınav merkezinde yarı final sınavını yapma tarihi.
09 Mart 2019: Belirlenecek bir sınav merkezinde yarıyıl sınavında ilk 250’ye giren öğrenciler ile final sınavını yapma ve ödül töreni tarihi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica