Genel

AKP Ardeşen belediye başkanı Saadet’in rezervasyonunu iptal etti

AKP Ardeşen belediye başkanı Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin tarafından iptal edilen salon rezevasyonu kararına tepki gösteren Cihangir İslam; “Sayın belediye başkanına kızmayın. O gerçekten emir kuludur” dedi. AKP Ardeşen belediye başkanı detaylar haberimizde…

AKP Ardeşen belediye başkanı …

Saadet Partisi (SAADET) İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın konuşmacı olarak katılacağı Rize’nin Ardeşen ilçesindeki konferans yapılacağı salonunun rezervasyonu, belediye başkanı tarafından iptal edildi. İlçeye gelerek duruma tepki gösteren İslam, “Sayın belediye başkanına kızmayın. O gerçekten emir kuludur. Kendi üzerindeki iradenin talimatlarını dışına çıkamaz” dedi. Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bu tasarruf sadece bana aittir” ifadelerini kullandı.

“Salonun rezervasyonu yapıldı ve cumartesi günü iptal edildi”

Rize’nin Ardeşen ilçesinde, SAADET ilçe teşkilatı tarafından SAADET İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam’ın konuşmacı olarak katılacağı konferans programı planlandı. Pazar günü saat 18.00’de yapılması planlanan konferans için Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki salonun rezervasyonu yapıldı. Ancak cumartesi gecesi açıklama yapan SAADET İlçe Başkanı Hamza Eksilmez, konferansın yapılacağı salonun rezervasyonunun Ardeşen Belediyesi tarafından iptal edildiğini söyledi.

“O gerçekten emir kuludur. Kendi üzerindeki iradenin talimatlarını dışına çıkamaz”

Pazar günü Ardeşen’e gelen Cihangir İslam, bir otelde basın toplantısı düzenledi. İslam, “Bana partili arkadaşlarımın verdiği bilgiye göre, Ardeşen Belediye Başkanı, kendisinin elinde olmayan imkanlarla bu rezervasyonu iptal ettiği şeklinde. Sayın belediye başkanına kızmayın. O gerçekten emir kuludur. Kendi üzerindeki iradenin talimatlarını dışına çıkamaz. Ona kızmayınız ama seçimlerde durumunu tekrar değerlendiriniz” dedi.

Ardeşen’in kendisi için “dönüm noktası” olduğunu söylene Cihangir İslam, “Engellemelerin, haksız ve iftira kampanyalarının hangi boyutlara ulaşabildiği konusunda da bütün halkımıza adeta belge ve kanıt düzeyine gelmiştir. Bu süreçle ilgili aklıselim şekilde ne güzel bir yolla bu işin içinden çıkacağız” diye konuştu.

Toplantıya SAADET Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Uzun, SAADET Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar, SAADET Ardeşen İlçe Başkanı Hamza Eksilmez ve partililerin yanı sıra; CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, CHP Ardeşen İlçe Başkanı Tahsin Ocaklı ve teşkilat üyeleri de destek için katıldı.

Ardeşen Belediye Başkanı: “Bu tasarruf bana aittir”

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, salon rezervasyonunun iptal edilmesi ile ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Söz konusu iptalin “tamamen kendi tasarrufu” olduğunu belirten Hakan Gültekin’in açıklaması şöyle:

“Cumhurbaşkanımıza hakaret eden bir ismin Ardeşen’de…”

“Saadet Partili Nazır Cihangir İslam’ın yüce Türk Milletinin Meclisi olan Gazi Meclisimizde yaptığı bir konuşmada ’15 Temmuz akşamı iki batılın çatışmasını seyrettik bu ülkede, bunlara İslamcı filan demeyin’ diyerek, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazilerini hedef alıp, onlara hakaret etmişti. Tam da bu sebepten dolayı; SP Ardeşen İlçe Teşkilatının Nazır Cihangir İslam’ın konuşma yapması için Belediyemizden talep ettiği konferans salonunu kendilerine tahsis etmedik. Üzülerek duyuyor, okuyor ve görüyoruz ki Vatanına Bayrağına sahip çıkan, aziz Şehitlerimize Gazilerimize ve 15 Temmuz dirilişinin sembolü Cumhurbaşkanımıza hakaret eden bir ismin Ardeşen’de konuşmasına izin verilmemesi bazı kesimler tarafından çarptırılmak suretiyle Belediyemiz zan altında bırakılmak istenmektedir. Bundan mütevellit; Bu vatanı canları pahasına koruyarak can veren tüm 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri adına kamuoyuna saygı ile duyurulur. Not. Bu tasarruf sadece bana aittir.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica