Siyaset

‘AKP, FETÖ ve PKK ile ittifak içerisinde’

‘AKP, FETÖ ve PKK ile ittifak içerisinde’. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP MYK sonrası basın toplantısı düzenledi. AKP’nin FETÖ ve PKK ile ‘ittifak’ içerisinde olduğunu savundu. ‘AKP, FETÖ ve PKK ile ittifak içerisinde’dir dedi.

‘AKP, FETÖ ve PKK ile ittifak içerisinde’

CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hükümete çok sert sözlerle yüklendi.

15 yıllık Ak Parti iktidarı terör üretmiştir

Sözlerinin başında son dönemde artan terör olaylarına değinen Tezcan “Terörün siyasete amborga koyan bir noktaya geldik. 15 yıllık Ak Parti iktidarı terör üretmiştir. 2002’de iktidara geldiklerinde sıfır terör vardı. Bundan herkesin bilgisi ve haberi var. Bugün Türkiye sıfır huzur noktasına geldi. Ak Parti terörü bir siyaset strateji olarak kullanmıştır” dedi. AKP’nin FETÖ ve PKK ile ‘ittifak’ içerisinde olduğunu savunan Tezcan; “Bu anlaşmaların sonucunda FETÖ devleti ele geçirdi, bölücü terör örgütü de alan hakimiyeti kazandı” diye konuştu.

‘HANİ TERÖR BİTECEKTİ’

AKP’nin referandum öncesi yaptığı “evet çıkacak terör bitecek” söylemine değinen CHP Sözcüsü Tezcan “16 Nisan’dan bu yana 70’e yakın şehidimiz var. Böyle giderse biter mi? AKP’nin anlayaşı sürdükçe terör bitmez maaselef. Sürekli olarak terörden iktidar üretme peşindeler. Bugüne kadar belli ölçülerde başarısız olduklarını söylemek mümkün değil. Bu kötü gidişin değişmesi gerekiyor” dedi.

‘İHVAN MERKEZLİ TEK ADAM REJİMİ’

AKP iktidarını “ihvan merkezli tek adam rejimi yaratmakla” suçlayan Tezcan, “15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki bütün gerçekler ortaya çıksın diye komisyon kurulsun istedik ısrarla kaçtılar. Çalışmayı bloke ettiler. En sonunda komisyonun başında FETÖ muhabbeti ile mauf bir şahsı getirdiler” yorumunda bulundu ve ‘kontrollü darbe’ ifadesini telaffuz ederek CHP’nin darbe araştırma komisyonu raporuna yaptığı muhalefet şerhini okudu.

“ÇEKİN ELLERİNİZİNİ GAZETECİLERİN KALEMİNDEN”

Sözcü’ye yönelik algı operasyonuna da değinen Tezcan “Sözcü gazetesinden Gökmen Ulu ve Mediha Olgun yaptığı haber yüzünden tutuklu. Sözcü, FETÖ’nün en revaçta olduğu dönemde birilerinin önlerinde secde ettiği dönemde FETÖ’ye karşı en cesur manşetleri atan bir gazete. Anlaşılır gibi değil. Cumhuriyet yazarları tutuklu, aydınlar tutuklu ama FETÖ’ye övgü düzenler serbest. Türkiye’de bir kayınpeder- damat hukuku oluşturuldu. Çekin kirli ellerinizi gazetecilerin kaleminden” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica