Siyaset

AKP kongreden sonra beklenen yeni MYK üyelerini belirledi

AKP kongreden sonra beklenen yeni MYK üyelerini belirledi AKP’de olağan 6. kongre sona erdi ve yeni MYK kadroları belli oldu. Parti sözcüsü eski Bakan Ömer Çelik olurken Genel Başkanvekili olarak Numan Kurtulmuş seçildi. AKP kongreden sonra beklenen yeni MYK üyelerini belirledi detaylar haberimizde…

AKP kongreden sonra beklenen yeni MYK üyelerini belirledi

Ankara Spor Salonunda yapılan 6. Olağan Büyük Kurultayda belirlenen ve 50 kişiden olan MKYK üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP Genel Merkezinde bir araya geldi. Toplantıda MYK üyeleri belirlenirken, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında MYK listesini açıkladı.

Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in yaptığı açıklamaya göre;

Numan Kurtulmuş Genel Başkan Vekili,
Fatih Şahin Genel Sekreter,
Hayati Yazıcı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı,
Erkan Kandemir Teşkilat Başkanlığı,
Ali İhsan Yavuz Seçim İşleri Başkanlığı,
Mahir Ünal Tanıtım ve Medya Başkanlığı,
Cevdet Yılmaz Dış İlişkiler Başkanlığı,
Fatma Betül Sayan Kaya Sosyal Politikalar Başkanlığı,
Mehmet Özhaseki Yerel Yönetimler Başkanlığı,
Lütfi Elvan Ekonomi İşleri Başkanlığı,
Jülide Sarıeroğlu Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı,
Vedat Demiröz Mali ve İdari İşler Başkanlığı,
Hamza Dağ Ar-Ge Başkanlığı,
Leyla Şahin Usta İnsan Hakları Başkanlığına,
Çiğdem Karaaslan Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığına,
Ömer Çelik Parti Sözcüsü…

Yeni MYK’da 9 yeni isim yer aldı…

AK Parti’de 9 yeni isim, MYK’de görev alırken, 6 isim koltuğunu korudu. Önceki dönemde bakan olarak görev yapan 6 isim MYK’de yer bulurken, bir genel başkan yardımcısının görev alanı değişti.

Partide Binali Yıldırım’ın yerine Numan Kurtulmuş Genel Başkanvekilliğine, Mahir Ünal’ın yerine ise Ömer Çelik Parti Sözcülüğüne getirildi. Parti Sözcülüğü makamı, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığından ayrıldı.

Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Mustafa Ataş’ın yerine Erkan Kandemir atanırken, Ali İhsan Yavuz, Seçim İşleri Başkanlığı görevini Ahmet Sorgun’dan devraldı.

Öznur Çalık’tan boşalan Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Fatma Betül Sayan Kaya, Erol Kaya’nın başkanlığını yürüttüğü Yerel Yönetim Başkanlığına Mehmet Özhaseki getirildi.

Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Harun Karacan’ın yerine Jülide Sarıeroğlu, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini ise Ravza Kavakcı Kan’ın yerine Leyla Şahin Usta üstlendi.

Daha önce Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Cevdet Yılmaz, görevini Lütfi Elvan’a devrederken, kendisi de Mehdi Eker’in yerine Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atandı.

6 eski bakan yeni MYK’da

Geçen dönem Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olan Ömer Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Jülide Sarıeroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki, Kalkınma Bakanı olan Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı olan Numan Kurtulmuş, MYK’de yer aldı.

MYK’da 6 isim koltuğunu korudu…

Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Sekreter Fatih Şahin, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ MYK’deki koltuğunu korudu.

Ve diğerleri…

Öte yandan partinin Disiplin Kurulu Başkanlığına Ahmet Aydın’ın, Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanlığına Yalçın Akdoğan’ın, Etik Kurulu Başkanlığına ise Mehmet Ali Şahin’in getirildiği öğrenildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica