Siyaset

AKP Kürt düşmanı MHP ile Sivas ötesinde hezimet yaşayacak

AKP Kürt düşmanı MHP ile Sivas ötesinde hezimet yaşayacak CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AK Partinin MHP ile kurduğu ittifak nedeniyle Kürt oylarında büyük düşüş yaşayacağını iddia etti. Erdem, Bahçeli’nin Erdoğan’ı devirmek için erken seçim kararı aldığını da öne sürdü. AKP Kürt düşmanı MHP ile Sivas ötesinde hezimet yaşayacak detaylar haberimizde…

AKP Kürt düşmanı MHP ile Sivas ötesinde hezimet yaşayacak

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı iktidardan düşürmek için erken seçim kararı aldırdığını söyledi. Erdem, AK Partinin Kürt illerinde büyük oy kaybı yaşayacağını da iddia etti.

“AKP’yi erken seçime Bahçeli sürükledi”

KRT’de Çağlar Cilara’nın programın katılan Erdem, erken seçim kararını değerlendirirken Bahçeli’nin, Erdoğan’ı devirmek için önce AK Partiyi yüzde 50 artı 1’e mahkum ettiğini, ardından da hazırlıksız yakalayarak erken seçime sürüklediğini ileri sürdü. Erdem şöyle dedi:

“Bahçeli, Erdoğan’ı önce 50 artı 1’e mahkum etti”

“Tarih şuan bu yayında söylediğim cümleyi kaydetsin. Belki biz oluruz olmayız ama bu cümleyi tarihin ileri aşamasında tekrar gündeme getirin. Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi infaz aygıtına dönüşmüştür, Recep Tayyip Erdoğan’ı siyaseten devirme adına bu kararı aldı. Bu seçim Recep Tayyip Erdoğan’ın son seçimidir. Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan’ı önce 50 artı 1’e mahkum etti, şimdi de son derece hazırlıksız sahaya ineceği bir sürece mahkum etmiştir, ekonomik krizin bu kadar derin olduğu süreçte seçime mahkum etmiştir.”

“Devlet Bahçeli, Erdoğan’ı götürmenin hesaplarını yapmaktadır”

Erdoğan’ın erken seçim kararından rahatsız olduğunu da iddia eden Erdem, “Tarih bunu yazacak, Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan’ı 2002’de nasıl iktidara getirdiyse o şekilde götürmenin hesaplarını yapmaktadır. Bunun iktidar partisinin neredeyse bütün kadroları da farkındadır, ciddi rahatsızlar” iddiasında bulundu.

“MHP’nin siyasal açıdan bir oyu yoktur”

AK Parti’nin Kürt oylarında büyük düşüş olduğunu iddia eden CHP Milletvekili Erdem; şunları söyledi: “İktidar partisi çözüm sürecinden feragat ederek Kürt seçmeni karşısına almıştır tutunabileceği tek dal MHP’dir. Dolayısıyla MHP’nin siyasal açıdan bir oyu yoktur bugün ama sosyolojik gerçekliği vardır, bu markayı kiralamıştır AK Parti, bu markayı kiralayarak kazanım elde edileceğini düşünmektedir ancak bu markayla Sivas’ın ötesinde hezimet yaşayacak, bunu hep birlikte göreceğiz. Kürt düşmanı MHP, Kürt’ü inkar etme üzerine siyaset yapan MHP, Kürt nefretiyle Kürt düşmanlığıyla kendisini var etmiş MHP, bana söyleyebilir mi ‘Kürt vardır’ diye bir MHP’li bunu diyemez. AKP’ye Kürt’ün karşısında konum aldırdılar.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica