Siyaset

AKP tarafından Belediyeler için CHP’ye kirli pazarlık teklifi yapılmış

AKP tarafından Belediyeler için CHP’ye kirli pazarlık teklifi yapılmış CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Bize kirli bir pazarlık önerdiler. ‘Biz kendi işimize gelmeyen belediye başkanlarını istifa ettireceğiz, siz de istifa ettirin. İstifa etmezlerse savcılık, adliye yolu açılır’ dediler” açıklamasında bulundu. AKP tarafından Belediyeler için CHP’ye kirli pazarlık teklifi yapılmış detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

AKP tarafından Belediyeler için CHP’ye kirli pazarlık teklifi yapılmış

“Belediye başkanları ile ilgili AKP den bir “pazarlık” önerisi geldi ancak CHP olarak bunu kabul etmedik”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, AKP tarafından CHP’ye belediye başkanları ile ilgili bir “pazarlık” önerisi geldiğini ancak CHP‘nin bunu kabul etmediğini söyledi.

“Bir darbe ekibinden bahsediyoruz”

CHP Aydın İl Başkanlığı’nın Atatürk Spor Salonu’nda yapılan olağan kongresinde konuşan Tezcan, “Türkiye 17 aydan bu yana olağanüstü şartlar altında yaşıyor. Türkiye’de olağanüstü hal şartları dediğimizde basit bir anayasal durumdan bahsetmiyoruz. Bir darbe ekibinden bahsediyoruz” dedi.

“Biz kendi işimize gelmeyen belediye başkanlarını istifa ettireceğiz, siz de istifa ettirin. İstifa etmezlerse savcılık, adliye yolu açılır’ dediler”

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın görevden alınmasıyla ilgili “Bu, iktidar eliyle belediye başkanlarına kumpas kurma planıdır” yorumunda bulunan Tezcan; “Biz bu kumpasa ortak olmayacağız. Belediye başkanlarımızı size yedirmeyeceğiz. Bize kirli bir pazarlık önerdiler. ‘Biz kendi işimize gelmeyen belediye başkanlarını istifa ettireceğiz, siz de istifa ettirin. İstifa etmezlerse savcılık, adliye yolu açılır’ dediler.

“Bizim belediye başkanlarımızın verilmeyecek bir hesabı yoktur”

Biz buna ortak olmadık çünkü belediye başkanlarımızın verilmeyecek bir hesabı yoktur. Belediye başkanlarını görevden almak halkın iradesine kumpas kurmaktır” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica