Siyaset

AKP ve HDP vekillerinin Mecliste Afrin kavgası

AKP ve HDP vekillerinin Mecliste Afrin kavgası AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında, kadın vekillerin de karıştığı kavga çıktı. Hafif yaralanan HDP’li 2 vekil Meclis’in acil yardım merkezine götürüldü. AKP ve HDP vekillerinin Mecliste Afrin kavgası detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

AKP ve HDP vekillerinin Mecliste Afrin kavgası

Kavgaya kadın vekillerde katıldı

Meclis Genel Kurulu’nda bu gece teşvik torba tasarısının görüşmelerinde, AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında Afrin kavgası yaşandı. Kavgaya, kadın vekiller de karıştı.

“asker ülkesi için savaşıyor; sivil öldürülüyorsa onu sizin PKK’lılarınız yapıyor, bu kürsüden böyle bir şey söyleyemezsiniz, bu sözlerinizden ötürü sizi kınıyorum”

Hürriyet’te yer alan habere göre, HDP Diyarbakır Milletvekili Mahmut Toğrul’un askerin Afrin’de etnik temizlik yaptığı iddiası üzerine; AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Toğrul’a doğru hareket ederek, “asker ülkesi için savaşıyor; sivil öldürülüyorsa onu sizin PKK’lılarınız yapıyor, bu kürsüden böyle bir şey söyleyemezsiniz, bu sözlerinizden ötürü sizi kınıyorum” tepkisini verdi.

Sözlü tartışma kavgaya dönüştü

Toğrul ile Şahin arasındaki sözlü tartışma AK Partili ve HDP’li vekillerin de katılımıyla kavgaya dönüştü.

HDP’li vekiller yaralandı

HDP sıraları önünde yumruklaşmalar yaşanırken, HDP’li Müslim Doğan ve Mahmut Toğrul aldığı darbeler nedeniyle hafif yaralandı. Bu vekiller, Meclis’teki ilk yardım merkezine giderek tedavi oldu.

“hayır, adam değil kadın olacağız, siz de bu söyleme alışacaksınız”

AK Partili Mehmet Uğur Dilipak’ın, HDP’nin kadın yöneticilerine, “adam olacaksınız” diye bağırması üzerine, HDP’li Filiz Kerestecioğlu, “hayır adam değil kadın olacağız, siz de bu söyleme alışacaksınız” diye tepki verirken, AK Partili Bayram Özçelik ile tartışan Beştaş da, “100 kişiyle 3 kişiye saldırıyorsunuz” dedi.

Uzun süren tartışma bazı AK Parti, CHP ve HDP’lilerin araya girmesiyle yatıştı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica