Genel

AKP ve MHP dışındaki partilerde oy kaybı yok

AKP ve MHP dışındaki partilerde oy kaybı yok Seçime saatler kala Anka Araştırma tarafından yayınlanan anket, saha araştırmalarına bir paralellik gösteriyor. Buna göre AKP özellikle doğu illerinde ciddi bir düşüş yaşarken, Saadet’in aynı bölgede oyu artıyor. AKP ve MHP dışındaki partilerde oy kaybı yok detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

AKP ve MHP dışındaki partilerde oy kaybı yok

Seçime 48 saatten daha az bir süre kaldı. Araştırma şirketleri son anketlerini yayınlarken, seçim heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Anka Araştırmanın yaptığı son çalışma 22.360 katılımcı ile şu ana kadar yapılan anket çalışmaları içerisinde en yoğun katılımcı sayısına ulaşmış durumda.

16 Büyükşehir ve 50 ilde…

11 Haziran-18 Haziran tarihleri arasında Türkiye genelinde gerçekleştirilen anket, çarpıcı verileri içeriyor. 16 büyükşehir ve 50 farklı ilde yapılan ankette ek analizlere de yer verilmiş.

Anka Araştırma tarafından yapılan ankete göre; AK Parti % 40.3, CHP %24.3, İYİ Parti %12.2, HDP :%11.1, MHP :%6.3, Saadet Partisi : %5.1, Diğer : %0.7 şeklinde bir oy dağılımı öngörülüyor.

Katılımcılara “Daha önce hangi partiye oy verdiniz?” şeklinde yöneltilen soruya alınan dönütlerin değerlendirilmesi sonucunda MHP seçmeninden İYİ Parti’ye %7, AK Parti seçmeninden MHP ve Saadet’e %4’er, CHP seçmeninden İYİ Parti’ye %2 oranlarında geçişler olduğu tahmin ediliyor.

Güneydoğu’da Saadet yükselişte…

AKP’nin son dönemdeki milliyetçi söylemleri de anket sonuçlarına yansımış durumda. Bu analize AKP’nin büyükşehirlerde ve Doğu illerindeki Kürt seçmenden oy kaybı yaşaması sonucunda ulaşılıyor. Başta Diyarbakır olmak üzere Doğu illerinde önemli isimleri aday gösteren Saadet Partisine Kürt seçmeden ciddi bir oy geçişi olacağı öngörülüyor. Doğu ve Güneydoğudaki bazı illerde Saadet Partisinin birden fazla vekil çıkarabileceği ihtimali yüksek…

Ege illerinde İyi Parti var…

MHP başta Akdeniz ve Ege bölgesi olmak üzere büyükşehirlerde ciddi oy kaybı yaşarken Orta Anadolu’da AKP seçmeninden hatırı sayılır bir destek görüyor. İYİ Parti Ege ve Orta Anadolu’da üçüncü parti olarak gözlemlenirken Aydın ve Denizli’de ikinci parti olarak öne çıkıyor.

Akşener’in yükselişini İnce durdurdu…

Anketteki genel veriler incelendiğinde İYİ Parti ve Saadet Partisinin oylarında ciddi bir yükseliş trendi gözlemlenirken aday bazında ise Muharrem İnce ve Temel Karamollaoğlu’nun oyları yükselişte! Muharrem İnce’nin çıkışı, Akşener’in şansını olumsuz olarak etkiliyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica