Siyaset

“AKP ve MHP’nin hayalkırıklığı yaratan kadına bakışı”

“AKP ve MHP’nin hayalkırıklığı yaratan kadına bakışı” … İlhan; “Kadın olarak, çocuklarımızla güzel günler görebilmek, emeğimizin değerinin anlaşıldığını bilmek, ilçe başkanımızın da dediği gibi özgür ve mutlu olmak istiyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

“AKP ve MHP’nin hayalkırıklığı yaratan kadına bakışı”

CHP Çayırova Kadın kolları Başkanı Fadime İlhan AKP ve MHP Çayırova İlçe Başkanlarının hayalkırıklığı yaratan açıklamalarını dikkate alarak bir basın açıklaması yaptı.

İlhan, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hayatı yaratan ve sürdüren, dünyanın ve yaşamın itici gücü kadınlarımıza ülkemizde seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 86. Yıldönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir kere daha tüm kadınlarımızın bu önemli gününü kutluyoruz.

“AKP ve MHP İLÇE BAŞKANLARININ TALİHSİZ AÇIKLAMALARI…”

Ancak böylesine önemli bir günde, İlçe Başkanımızın hiçbir parti, din, mezhebi hedef almaksızın yapmış olduğu açıklamasına karşı, AKP ve MHP İlçe Başkanlarının talihsiz açıklamalarına büyük bir hayalkırıklığına uğradığımızı belirtmek isteriz. Keşke ülkemizde sizin de dile getirdiğiniz gibi İslam dininin kadına bakış açısı, layıkıyla yaşanabilse, keşke bizim ilçe başkanımızın dile getirdiği gibi bu ülke orta çağ karanlığı zihniyetinden kurtulup, kadınlar ölümle burun buruna gelme korkusu olmadan rahatça nefes alabilse.

“BİLİNÇLİ YAPILAN ÇARPITMA AKP’NİN SANATI”

AKP ilçe başkanının, “‘Ülkemiz Afganistan’a çevrilmesin’ temennisinden önce, keşke ‘İstanbul Sözleşmesi öldürür’cülere, ‘Kadına şiddet demek konuyu büyütüyor’ diyene, ‘Kadının fıtratında erkeğe köle olmak var’ diyene, İslam dininin kadına verdiği değeri daha yüksek sesle haykırabilse” sözleriyle bilinçli yapılan çarpıtma bu siyasi partilerin köhnemiş zihniyetlerini ve gerçek yüzlerini ortaya koymaya yetmektedir.

“ÖZGÜR VE MUTLU OLMAK İSTİYORUZ”

Çünkü biz her şeyden önce, bu dünyada da cenneti yaşayabilmek, çocuklarımızla güzel günler görebilmek, emeğimizin değerinin anlaşıldığını bilmek, ilçe başkanımızın da dediği gibi özgür ve mutlu olmak istiyoruz. İlçe başkanımızın belirli bir grup belirtmeksizin sarf ettiği anlamlı sözlerini, olumsuz bir şekilde çarpıtan ve kadın hakları konusundaki düşüncelerini İslam düşmanlığı haline getiren sizlerden ve (tercihen hedef göstererek) iktidar partinizden, Pınar Gültekin için, çocuğunun gözü önünde öldürülen Emine Bulut ve şiddete uğrayan, öldürülen kadınlarımız adına özür beklediğimizi, soyut temennilerden önce somut adımlar istediğimizi tarafınıza bildiriyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica