Siyaset

AKP’ye şartsız destek vermeye MHP tüzüğü ihraç sebebi diyor

AKP’ye şartsız destek vermeye MHP tüzüğü ihraç sebebi diyor MHP parti tüzüğüne göre, partili birinin başka parti lehine çalışması kesin ihraç sebebi!.. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve yönetiminin yerel seçimlerde AKP’yi şartsız destekleme kararı da kendi parti tüzüğüyle çelişti. AKP’ye şartsız destek vermeye MHP tüzüğü ihraç sebebi diyor detaylar haberimizde…

AKP’ye şartsız destek vermeye MHP tüzüğü ihraç sebebi diyor

AKP’yi şartsız destekleme kararı da kendi parti tüzüğüyle çelişti”

MHP parti tüzüğüne göre, başka bir parti ve aday lehine çalışmak ihraç sebebi! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve yönetiminin yerel seçimlerde AKP’yi şartsız destekleme kararı da kendi parti tüzüğüyle çelişti. MHP’nin yerel seçimlerde AKP lehine üç büyükşehirde aday çıkarmaması parti tüzüğüne göre, parti yönetiminin ihracını öngörüyor.

“Mutabakata göre, MHP İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyerek, AKP’nin adayını destekleyecek”

Yaklaşık iki ay önce ‘herkes kendi yoluna’ diyerek köprüleri atan Cumhur İttifakı ortakları, bıçak sırtı anketlerden dolayı geçtiğimiz hafta yerel seçimler için tekrar mutabakat sağladı. Mutabakata göre, MHP İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyerek, AKP’nin adayını destekleyecek. Ancak MHP’nin AKP’yi 3 büyükşehirde destekleme kararı kendi tüzüğüyle çelişiyor! Tüzükteki ilgili madde ise ihracı öngörüyor.

İşte MHP tüzüğündeki o madde…

“Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kendi resmi sitesinde parti tüzüğü herkese açık bir şekilde yer alıyor. Sitede yer alan tüzüğün 109’uncu sayfasında ‘Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller’ başlığının altındaki ‘a’ maddesinde ihraç nedenlerini şu ifadelerle anlatıyor:

“Milletvekilliği ve mahalli idareler seçimlerinde diğer partilerin veya bağımsız adayların lehinde çalışmak ve propagandalarını yapmak, açık veya gizli olarak parti ve adaylarının aleyhine çalışmak.”

Değişiklik için kurultay şart…

Söz konusu madde başka bir partiye destek verenlerin ihracını öngörüyor. MHP’nin şu an aldığı kararın parti tüzüğüne aykırı olmasından ötürü siyasi partinin tüzük değişikliğine gidip gitmeyeceği bilinmiyor. Ancak tüzük değişikliği için de partinin ya olağan kurultayı beklemesi gerekiyor ya da olağanüstü kurultaya gitmesi gerekiyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica