İGF

Aksaray Valisi’nden istihdama katkı sağlayan iki büyük fabrikaya ziyaret

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Türkiye’nin ilk ses sistemleri ve teknoloji fabrikası M&K Hoparlör ile Collins Tekstil’in üretim fabrikasına incelemelerde bulunarak, istihdamlarından ötürü teşekkür etti.

AKSARAY (İGFA) – Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Organize Sanayi’deki fabrikaları ziyaret etti. Türkiye’de yüzde 100 yerli tek olan hoparlör fabrikası ile ihracatta önemli bir yeri olan Collins Tekstil’in üretim fabrikalarında incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu, istihdama sağladıkları katkıdan ötürü teşekkür etti.

İlk olarak Hoparlör fabrikasını ziyaret eden Vali Aydoğdu, burada test odasında yapılan ses denemesinde bulunarak, kaliteli bir ürünün Türkiye’de tek olması ve bunun Aksaray’da üretiliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

M.K. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Evlen ise, Aksaray’dan dünyaya ihraç yaptıklarını belirterek, kurdukları üretim tesisi ile ulusal bir marka olma yolunda ilerlediklerini kaydetti.Evlen, fabrikayı kurmadan önce Ar-Ge çalışmaları yaparak üretime geçtiklerini belirterek, “Son 3 yıldır Aksaray’dan seri üretim yapıyoruz. Türkiye’de ve Orta Doğu’da ses sistemleri üreten tek, dünya genelinde ise ses sitemleri üreten önemli 10 firmadan birisiyiz” diye konuştu.

Vali Aydoğdu’nun Ziyaretin  ikinci durağı, Collins Tekstil Fabrikası oldu. Aksaray’ın öz sermayesi, 32 ülkede 16 bin çalışanı işle dünya markası olan Collins’in, salgına rağmen 2020 yılında en çok istihdam sağladığını belirten Vali Aydoğdu, İŞKUR işbirliğiyle engelli ve kadın işçide lider olan firma yetkililerine ‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti.




Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica